2018-05-14
同朋友放學去銅鑼灣晚餐👭 以為餐廳會好難搵 但呢幢大廈都有好多唔同餐廳 好易搵到 🏢一上電梯見餐廳裝修好有日本風味🇯🇵 好多櫻花 日本居酒屋嘅感覺🌸 可能比較早到 唔使排隊等位✨坐低見到Menu係過左膠咁用筆填 幾環保🌈 食物有分小食 沙律 炸物 一品料理 壽司杯 魚生飯 軍艦等等 好多選擇🤤🤤🤤 但最後都係揀咗比較多人識同吸引個幾樣☺️等食物嘅時候見到有差電器提供📲 超興奮因為個電話就冇電好體貼嘅服務!😍食物好快就到首先係香蔥石版牛舌👅 牛舌好香好林好入味 辣辣地好開胃 覺得呢個餸好適合送飯 🍚好快海膽蟹子杯嚟咗🍣 裝飾得好精緻 兩塊海膽好大塊喺上面好鮮甜 同埋啲牛舌送飯一流!🍚呢個邪惡包係帶子同鵝肝整成🦆 原價$68 1件依家$38 1件真係好扺! 帶子煎得好香 好大嚿好多肉 鵝肝都好吸引入口即溶 唯獨是係出面曬菜有啲唔新鮮🌱 可能無預會食之後再上火焰牛肉粒串🐄 黎個陣會有火焼住 牛肉粒唔會太乾 仲可以食埋最底舊菠蘿添🙈 因為太中意食菠蘿 仲叫埋燒菠蘿🍍 太好味了!!完全唔酸 甜到溜 同好少可有咁大碌!沙律差唔多最後先上 但好夠料同菜好新鮮☺️ 有魚生有鮮菜有秋葵😍 好豐富既沙律!!最
最後有蒜香茄子🍆 好香蒜味 調味非常好! 茄子又唔dry 又大份 好滿足!
最後埋單都只係5xx 真係好抵 又食帶子又食鵝肝又食魚生都係每人二百幾!下次再黎!