2018-10-02 206 views
黎到葵芳有咁多飲品店,都好少會黎飲貢茶。但今日心血來潮就揀左飲佢。依間貢茶唔算多人買,相比起其他飲品店,排除人數唔算多,亦都好快拎到野飲,大約等左5分鐘。不過比起其他貢茶,佢出面個等位就逼d。首先珍珠奶茶係貢茶必試,每次飲貢茶都會揀珍奶。因為今次又唔知揀乜好,所以又揀佢揀左正常甜度,唔會過甜。珍珠唔算太多,大約四分之一左右,個人認為適中岩岩好。唔會啖啖都食到。珍珠夠煙韌,好有咬口,茶味都夠,不錯。 但無得揀細小小size,有d多,太大杯飲唔哂,行街有d唔方便。而朋友揀百香果綠茶,都幾好飲,不過入面無料,無咬口,我就覺得差d!朋友仲話飲飲下有d過甜,下次可以揀返少甜會好d!
黎到葵芳有咁多飲品店,都好少會黎飲貢茶。
但今日心血來潮就揀左飲佢。

珍珠奶茶
百香果綠茶