2008-03-22 18 views
我都唔係幾相信,一個下午由三點幾到晚上八點半,可以食左五餐.先係維記食潤牛麵,後來出旺角串魚蛋同食鹵味,之後落老廟食四季煲仔飯同輝記車仔麵,最後落佐敦和味食左個粥粉麵餐,諗下都覺恐怖.難得出到黎,見到好耐都無出現過既大生腸,足足手指公咁粗,雖然十蚊串得幾舊,但爽口彈牙肉味濃,擦上甜醬同芥末,一句正已經講曬.原本想走,點知有人一手一隻超大墨魚出黎,size比平日見既大十倍,即刻要返串,雖然十蚊五片,但直徑有成吋大,老板娘見伙計咁切法,竟然轉頭閙伙記,話d貨係日本石墨,來貨好貴,再係咁要減人工,哈哈.不過真係墨魚味香濃,有食刺身的感覺,跟住老板娘講真係做刺身料.用料認真,難怪人龍不斷.

用料認真,難怪人龍不斷.