2021-01-25
以前食和民多數食晚市, 記得價錢都唔平, 而家冇左晚市, 試多左唔同餐廳既LUNCH, 今日去到雅蘭見到和民而家有PROMOTION!! 【🎊和民香港集團邁向20周年慶典巡禮💳JCB會員專享7折優惠🈹】憑JCB卡係和民集團惠顧滿200蚊, 並點選指定食品, 即可享主餐牌7折優惠 7折咁抵, CHECK一CHECK自己有冇帶張JCB卡, 有! 唔洗諗就入左去~~ 睇睇MENU, 居食屋「和民」指定食品就係採用日本帆立貝既牛油焗日本帆立貝牛油焗帆立貝以小鐵板上菜, 黎到既時候仲係熱辣辣滋滋聲架~ 就咁聞都聞到香噴噴既牛油香氣。帆立貝一口一粒, 有咬口唔會韌, 表面有焦香又不失帶子既鮮, 另外有充滿蒜香同牛油既本菇, 整體十分惹味!原味炸雞 之前食過和民集團PASTAHOLIC既炸雞, 覺得係出色既! 原來居食屋和民都有, 果然一樣外脆內嫩, 欣賞佢可以做到雞肉熱辣辣又JUICY, 點埋沙律醬更香口好味!壽喜燒鍋御膳有齊前菜甜薯, 沙律同海帶湯。主角壽喜燒鍋用GAS爐滾住, 賣相討好~ 一排鮮嫩既肥牛配上乜都有D既蔬菜, 湯底甜甜的, 最中意佢一路煲住熱辣辣, 加入煙韌烏冬, 係冬天食真係
牛油焗帆立貝
原味炸雞
壽喜燒鍋御膳
有齊前菜甜薯, 沙律同海帶湯。主角壽喜燒鍋用GAS爐滾住, 賣相討好~ 一排鮮嫩既肥牛配上乜都有D既蔬菜, 湯底甜甜的, 最中意佢一路煲住熱辣辣, 加入煙韌烏冬, 係冬天食真係暖粒粒!
特上鰻魚盒子飯御膳
朋友既鰻魚飯, 鰻魚肥美肉厚, 而且燒到面頭焦焦地帶微微脆, 鰻魚既油份同香甜既醬汁滲入飯面, 睇住我朋友一啖接一啖砭下眼食哂成個飯
柚子蜜 & 青柑桔梳打
柚子蜜份量岩岩好, 唔會過甜或過淡。青柑桔梳打係加$10既特飲, 大大杯而且入面仲有好多粒新鮮既青柑桔, 好抵飲!
賣單全單7折, 真係好抵呀! 不過記得賣單用JCB信用卡先有優惠!! 依個優惠適用於堂食及外賣, 過兩日再黎買晚餐先~~