2020-01-10 1289 views
其實想食離好耐 礙於佢係一間酒吧餐廳 所以直覺上覺得一定主打飲酒 野食應該冇乜 所以遲遲都未離食 哩日終於上網睇下佢Mean 原來都有飯麵食 唔會大部份都係啲炸乜炸物一離就睇中咗"五重 天鵝肝 黑松露 海膽 鮑汁 三重芝士焗黃金飯"喂!真係堅係好食喎!需則睇落細細碟又百五蚊個飯,但出離嘅內容與咪道 係絕對成正比依家太多餐廳懶高級收又收得貴 但出垃圾食物哩間餐廳本身都冇乜期望話會有啲咩好食 食完超出所望N個讚 已經鎖定目標會再離食然後點咗個"白汁蘑菇海鮮狗仔粉"好特別有狗仔粉食 裡面有墨魚圈同蜆 味道濃郁 唔係得個死鹹不個佢有個嚴重敗北 就係因為佢啲蜆連殼 連殼都唔緊要 重點係有幾個係碎咗 所以食嘅時候要小心啲 如果唔咪會咬到殼碎哩樣野真係建議改善我第二睇中嘅係"五顏六色彩虹撚"我真係因為佢個顏色所以揀佢 重要係我鍾意嘅雞尾酒咁好味 酒味冇乜 太易入口 係咁飲 飲到自己頭痛都唔知重有"荔枝啤酒"哩度啲手工啤 每一支嘅招紙都好特別哩枝又係啱晒啲唔識或唔鍾意啤酒苦嘅人飲 又係易入口最後點咗個甜品 "焗棉花糖榛子朱古力批"哩個我就覺得麻麻地連鍾意食甜食嘅我 都覺得實在太甜喇本身棉花糖一樣野已經

一離就睇中咗
"五重 天鵝肝 黑松露 海膽 鮑汁 三重芝士焗黃金飯"
五重 天鵝肝 黑松露 海膽 鮑汁 三重芝士焗黃金飯

喂!真係堅係好食喎!需則睇落細細碟又百五蚊個飯,
但出離嘅內容與咪道 係絕對成正比

依家太多餐廳懶高級收又收得貴 但出垃圾食物
哩間餐廳本身都冇乜期望話會有啲咩好食 食完超出所望
N個讚 已經鎖定目標會再離食

然後點咗個"白汁蘑菇海鮮狗仔粉"
白汁磨菇海鮮狗仔粉

好特別有狗仔粉食 裡面有墨魚圈同蜆 味道濃郁 唔係得個死鹹
哩樣野真係建議改善

我第二睇中嘅係"五顏六色彩虹撚"
五顏六色彩虹撚

我真係因為佢個顏色所以揀佢 重要係我鍾意嘅雞尾酒
咁好味 酒味冇乜 太易入口 係咁飲 飲到自己頭痛都唔知

重有"荔枝啤酒"
荔枝啤酒

哩度啲手工啤 每一支嘅招紙都好特別
哩枝又係啱晒啲唔識或唔鍾意啤酒苦嘅人飲 又係易入口

最後點咗個甜品 "焗棉花糖榛子朱古力批"
脆焗棉花糖榛子朱古力夾心批

個人認為 啲朱古力可以改用黑朱古力 唔洗甜上加甜
然後啲餅真係唔應該再用甜嘅餅作配食
可以用本身冇乜味嘅克力架 或者鹹嘅餅 中和返個甜味

最後一定要提一提啲杯墊

p.s.坐嘅高櫈太細 坐到係咁差啲跌 不過香港地 冇計 係要迫
2020-01-09
$250 (Dinner)
五重 天鵝肝 黑松露 海膽 鮑汁 三重芝士焗黃金飯
白汁磨菇海鮮狗仔粉