2022-07-16 194 views
素食越來越流行,但我覺得當中素食菜式變化始終有限,換言之,素食市場仍潛在很大的發展空間!Mira Group 的素食餐廳,JA JA 位於灣仔藝術中心,可以搭港鐵,到會展站,步行約15至10分鐘抵達,都算方便。餐廳裝修,打卡一流,充滿女性媚味,以粉紅色設計,又有花花,又有大公仔,喜歡打卡的朋友,絕對不要錯過。明顯主打女性顧客。食物全部素食為主,再細分為宗教素(走蔥蒜)、蛋奶素,全素等等,非常細心。以一間素食餐廳來說,餐牌食物種類總算是非常廣泛並算很多選擇了。而且餐牌的菜式配搭,是用精心設計而成,值得欣賞。我們叫了set lunch。沙律份量亦算okay, 蔬菜新鮮,乾水,並不是以純粹打卡招徠顧客的打卡餐廳,以此前菜沙律來看,算是俾足料。同buddy分別選擇Pizza及意粉share,意粉正正常常味道算不錯,意粉質地Al Dente。大集團的出品,的確有一定的保證。Pizza:這款pizza味道特別是泰國咖喱味pizza,其實將東南亞風味放落pizza上,感覺怪怪,但是又真係吃得出泰國咖喱風味,又跟餐牌上的名一模一樣,真係名乎其實,吹佢唔脹喎。甜品係士多啤梨Sober,食到最後飽子都覺得

甜品係士多啤梨Sober,食到最後飽子都覺得好味,就一定係好味。所以可考慮book她的下午茶餐,專攻她的甜品,應該都唔會令人失望。

整體感覺都唔錯,食物質素令人滿意,環境打卡當然冇問題,絕對值得一試。但book位情況相當熱烈,需要預早時間book。

另外,職員服務態度亦都唔錯。讚👍🏻。

• 甜品