2016-10-27 274 views
位於銅鑼灣駱克道既火山燒,餐廳有兩層,晚上7點幾黎到都唔洗等位。晚飯時段$298一位,俾夠你三個鐘任飲任食,如果想任飲既話每位要多$20。呢到既爐同一般韓燒果D唔同,係用岩燒石爐,即係傳說中聲稱可以達到370℃,熱力均勻傳至食材既烤爐。檯上仲有三個筒裝住自家製醬汁,有燒汁、酸辣汁及玫瑰蜜糖。前菜方面有沙律同冷麵。沙律好開胃,加左少少蘆薈粒,清甜之餘仲有D爽爽地既口感,加埋芝麻醬之後仲更加香口。冷麵方面尚可,只不過wasabi 份量有點兒過多。雛雞味道唔錯,有少少香草味,係熟食黎既,送黎果陣仲熱辣辣,唯一唔好既就係太大隻,一人一隻既話都飽左2成啦。其他燒物方面,種類都非常之多。大蔥雞肉肉汁滿溢,烤後仲係香稔軟嫩,又唔會太乾。芝魚丸睇落有D似棉花糖,一咬落去先知係有芝士既,唔鍾意食芝士既我真係無咩興趣。玉子燒食落甜甜地,輕微既濕嫩配上焦香,令到我食到停唔到。燒菠蘿大大塊,微燒過後都仲有少少汁,熱辣辣,好開胃,唯味道偏甜,有機會係浸糖水而至。不過我地都叫左好多轉。燒雞腿肉串 : 雞腿肉串用上醬汁去燒,食落去啖啖肉,食落好咬口,好滿足。燒甜薯: 甜薯細細粒,好可愛,有名你叫,真係好甜好好味。茄

檯上仲有三個筒裝住自家製醬汁,有燒汁、酸辣汁及玫瑰蜜糖。
前菜方面有沙律同冷麵。

冷麵方面尚可,只不過wasabi 份量有點兒過多。

其他燒物方面,種類都非常之多。
大蔥雞肉肉汁滿溢,烤後仲係香稔軟嫩,又唔會太乾。

玉子燒食落甜甜地,輕微既濕嫩配上焦香,令到我食到停唔到。

燒甜薯: 甜薯細細粒,好可愛,有名你叫,真係好甜好好味。

茄子: 食落無咩味,建議加返少少蒜茸會更加好。

雞翼皮脆肉嫩,好香口,只係油左少少。

腸仔有好幾款,食落外脆肉香。

咁多野食,其實樣樣食D,都好快飽,3個鐘頭任飲任食,一定夠時間一邊燒野食一邊同朋友傾計啦。
$350 (Dinner)