2010-06-29 75 views
因為有外國朋友來香港玩,是位素食者,還要是完全素食,在香港不易找,竟然給我在網上找到這間,仲要係原來係中環,近我返工的地方,如果唔係上網查到,都唔知道有此店。入口都幾隱蔽,好在上網查足料,仲有圖片睇,是上樓鋪來的,要行上三樓,門口聽到音樂聲,先覺得無去錯地方。這裏原來沒有選擇,每天只有一款set lunch,選擇了一個c 餐兩個 b 餐,b餐只是多個甜品,每個餐只是要選汁,今天的餐汁選了紅菜頭汁,之前未食過,原來是甜的,張枱有個stand,介紹某些食物的食療,知這裏的食物益處,食物是較清淡,但可食到原味的清甜,而且個飯面都好靚,好似圖畫的色彩,其實都幾吸引!尤其知道這是天然的食材,飯後還食埋這裏自家做的無疍無奶又無糖的士多啤梨雪糕,但係甜咼!?外國朋友和我們都吃得好满足!

2010-06-08
  • 士多啤梨芭菲