菓甜品, 果然係有heart 有質既甜品鋪。朋友推介,便進去試試! 我們瘋狂地點, d 甜品睇得又食得! 首先是賣相堅似粟米既芝士蛋糕, 它名為芝士粟一燒, 有濃郁芝士味, 質地軟棉, 最正是扮牛油既焦糖芝士, 將蛋糕味道提昇了。接著有絲絲入心, 透明杯內裝著雲呢拿味雪糕及曲奇碎碎。杯面是正在融醬既朱古力心太軟, 看著朱古力醬流在雪糕面, 不只心動, 味道亦濃郁, 重朱古力味, 要試! 蘋果焦糖窩夫很開甜清新, 窩夫算是鬆脆, 咬落軟棉, 大大份, 一班朋友share 最開心! 對我來說, 咖啡松露奶凍冇得輸! 奶凍超重咖啡味, 質感極幼滑, 亦能與松露香融和一起! 配上紅莓乾和曲奇碎一起吃, 不會漏但充滿口感! 最後是白酒燉雪梨, 酒舶清醇, 滋潤感重, 我也份外喜歡它在旁的桂花果凍條, 又香又彈牙! 建議喜歡吃甜哈既朋友, 尤其是女孩, 正餐請輕食再吃此店😋
芝士粟一燒
絲絲入心