2017-08-19 1408 views
Ruby Tuesday久唔久都會同婆婆,舅父,我同仔仔一齊去食;因為婆婆之前花左1200蚊做會員;要久唔久去食先可以回本嘛。原價真係唔平的,但係會員半價就算左好抵食;平常4個人去,去2次已經回左1200蚊本啦,之後食的就係真正的半價。今日難得齊人,有太公太婆,姨公姨婆,婆婆,舅父,我同仔仔一行8人去食晚飯。因為一早訂位,所以完全唔駛等。亦好彩有訂位姐,雖然我地早食晚飯時段唔多人,但係佢冇乜大枱,數埋全場得三張大枱,多過8個人要分枱坐添啦。雖然已經去過好幾次,但係今次既服務真係最差呢。可能我地人多,落單位待應有D亂又唔再問;結果出錯又出錯...落完單,我先醒起點解牛扒冇問我地跟薯蓉,焗薯定薯條?又要搵另一個待應再跟一跟。到上菜時發現仔仔點的係牛扒配龍蝦芝士通粉,但待應落左2個牛扒配龍蝦尾搞到仔仔份牛扒係我地差唔多食完晒先黎,好彩仔仔有半個Burger頂住肚;唔係佢就全程有得睇冇得食啦。明明我仔係第一個落單的人,點解都會錯呢?太公同姨公點的Steak & Scallop ,牛扒都唔駛點講,佢係好食架啦;同港式牛扒冇得比。帶子雖然細粒,但都幾好食,煮得岩岩好,唔會變帶子乾。舅父點的Prem

Steak & Spicy Scallop
Premium Age Sirloin
舅父點的Premium Age Sirloin,五成熟真係剛好,仔仔叫的扒七成熟已經有D太熟
Steak & Lobster

婆婆點的Steak & Lobster,龍蝦尾細細,但原來勁好肉,切到好多舊分食呢。
Smokehouse Burger
我的Smokehouse Burger,全要係因為仔仔話要食而點的,佢分左半個Burger,個人就覺得牛肉雖然只係七成熟,但都已經有D乾。
Steak & Mac n Cheese
仔仔的Steak & Mac n Cheese,因為出錯單,所以最遲先到,好彩仔仔一開始有半個Burger頂住,唔係佢就有得睇冇得食呢。
Mega Bberry Cream
仔仔點的Mega Bberry Cream,好似話有士多啤梨同蕉,係幾好飲,但真係又大杯又漏;如果叫小杯又好似冇咁抵,但原來大杯2份飲都太多。
Mega Tea Sunrise
舅父叫的酒精飲品,叫大杯係同婆婆2份的,不過最後其實婆婆只係試飲左2啖,就係舅父一個飲晒。
Chocolate Tallcake
食飽飽,見到隔離枱上甜品,仔仔又雙眼發光;今日多人,諗住一人一啖應該都食到,就叫左個Chocolate Tallcake做甜品啦。依個Tallcake真係要人多先食到呢,8個人食,都覺得漏,其實朱古力蛋糕都唔算甜,但係夾埋雪糕同Cream就真係漏啦。但好好味,如果下次人多都想再叫呢。
New Orleans Seafood
2017-08-17
$250 (Dinner)
Dining Offer
Coupon