2025-01-19 121 views
前幾日去左間位於灣仔近囍帖街既鐵板燒餐廳,難忘既一餐♥️♥️♥️。座位以廚師吧枱為主,可以欣賞到師傅席前料理既過程。食材高質,服務滿意。適合慶生或紀念日,師傅可以係鐵板上畫公仔或者寫上祝賀字句,相當用心。HK$880 per one季節沙律沙律菜新鮮爽脆,水晶海藻口感軟滑Q彈,淋上芝麻醬掛滿汁,愈食愈開胃。魚籽鵝肝蒸蛋🥚蒸蛋入面加左鵝肝,蛋味香濃,口感軟滑,有入口即溶既感覺。面頭以黑魚籽作點綴,層次口感豐富亦令鮮味提昇。先活時令龍蝦師傅一路燒一路表演拆肉,透過鐵板均勻煎製,仲有火燒龍蝦頭表演🔥,超級有氣派,盡顯功架!!龍蝦鮮味濃厚,肉質緊實有嚼勁,以龍蝦膏煮成,配多士麵包一齊食,食到我地舔舔脷。原隻先活南非鮑魚鮑魚厚肉彈牙,先食原味再配上海苔忌廉汁,兩種食法都一樣鮮美可口。季節時令海鮮 香煎北海道帆立貝帆立貝肉質爽口彈牙,大大粒,味道鮮甜!加上黑魚籽同埋金箔點綴,外賣相當吸引!紫菜包住一齊食,雙重口感。香煎頂級鵝肝鵝肝質感細緻綿密,入口即化,齒頰留香,油份沾上脆卜卜既多士一齊食,好邪惡!最後可以食番片菠蘿,解膩感,跟著繼續食過😜。龍蝦清湯龍蝦湯好清甜,仲食到少少蝦膏同埋蝦肉!鹿兒島霜降和牛薄

HK$880 per one

季節時令海鮮
香煎北海道帆立貝

香煎頂級鵝肝

龍蝦清湯
龍蝦湯好清甜,仲食到少少蝦膏同埋蝦肉!

鹿兒島霜降和牛薄燒卷
識食一定叫五成熟🤚!和牛有著大理石花紋般細緻既油花,軟嫩又多汁,肉味都相當濃郁,捲住炸蒜片同埋青䓤,膩感降低。

鹿兒島霜降和牛厚燒
厚燒和牛好柔軟,滿口油脂,好正🤣。可以搭配岩鹽、蒜片、昆布同埋芥末醬一齊食。我最鐘意配岩鹽,將肉既甘甜香氣帶出,令美味再升級!

炒野菜
看似平平無奇既炒野菜口感爽脆,加左蒜蓉牛油所以十分香口惹味。

秋田炒飯
日式炒飯粒粒分明,不黏糊之餘仲要夠鑊氣!師傅充分展現功架,加入蛋醬、鹹鮮火腿粒、大量櫻花蝦、香蔥等炒成,啖啖都充滿蛋香!

甜品係紅豆燒餅配抹茶/芝麻雪糕,超滿足既一餐。