是日好友為我慶祝生日,還book了期待巳久的CUBUS 28,呢度樓底好高,好有氣派💕 分左三層,上層酒吧仲可以睇到靚景!我們選了二人套餐,有前菜、湯、主食、點心及甜點。🔸花膠螺頭片波士頓龍蝦湯端出來巳經很香,好濃郁的螺頭味道!湯本身質地很creamy,材料及味道豐富,還帶有龍蝦的鮮味,湯入面還有花膠、螺頭片和新鮮彈牙既龍蝦肉👍🏻😋女生們養顏岩灑!🔸金箔亞拉斯加蟹肉南瓜蛋白𡙡湯質地是creamy的,有南瓜的清香!有數片女士們一定會愛的養顏金箔和份量很多的鮮甜蟹肉!很特別的組合而且蟹肉很突出同鮮甜👍🏻🔸海膽牛油果藜麥蟹肉沙律賣相很精緻,有別於一般沙律!材料新鮮,海膽、牛油果、蟹肉加藜麥真是很好的配搭,沒有搶了各自的味道!㚒起黎加埋紅菜醬更鮮味,特別是蟹肉夠爽口😋加埋藜麥更顯口感豐富呢!🔸金莎芥茉鴛鴦蝦球原來是黃金龍蝦+海蝦,大大粒的蝦炸得很酥脆及野味!咸蛋黃舖滿了面層,肉質很鮮甜及爽口,煮得剛剛好呢,還帶有小小芥末味道,好食!👍🏻我們二人很快就把它吃光光了😋🔸黑炭金荀汁黑毛豬咸水角賣相似點心,很精緻,用黎厄like無誤💕 口感跟平時酒樓吃的相似但味道不同,皮焗得脆口,入面的材料很鮮甜又帶

我們選了二人套餐,有前菜、湯、主食、點心及甜點。

🔸花膠螺頭片波士頓龍蝦湯

🔸金箔亞拉斯加蟹肉南瓜蛋白𡙡

🔸海膽牛油果藜麥蟹肉沙律

🔸金莎芥茉鴛鴦蝦球

🔸黑炭金荀汁黑毛豬咸水角

賣相似點心,很精緻,用黎厄like無誤💕 口感跟平時酒樓吃的相似但味道不同,皮焗得脆口,入面的材料很鮮甜又帶有很濃及juicy既肉味!可能係黑毛豬關係加埋蘿蔔及冬菇絲,成個咸水角變得很野味呢👍🏻

🔸原隻法國鵪鶉釀糯米飯
法國🇫🇷鵪鶉真係第一次食😋焗飯入面加了臘肉好香但不油膩!鵪鶉焗得皮脆肉質鮮嫩一d都唔鞋,口感有點像吃乳鴿般!中法混合組合很特別,還有蘆筍及薯泥伴著,很清新的配搭😋👍🏻🍴

🔸驚喜甜點 cheese cake 🍰
生曰餐廳很有心思會為客人放花火💕還在碟上寫了happy birthday 👍🏻🥰

🍴很滿足和驚喜的一餐,這間餐廳的環境、食物同埋服務都很有水準,銅鑼灣區慶生同節日真係唔錯既選擇呢😋

2019-06-19
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$800 (Dinner)
Celebration
Birthday