(Non-member)
2003-05-13 6 views
昨晚同老公在此慶祝生日, 這間餐廳佈置不算很華麗, 但就很有俄羅斯feel.<br />麵包: 叫了菠菜, 蘑菇及蘋果, 新鮮熱辣, 非常好味(此3 款麵包是免費的, 如有HSBC 或I.T.card 的話, 單叫每個$15)<br />湯: 俄羅斯羅宋湯($45), 俄式海鮮湯($50), 加了酸忌廉, 正宗口味, 好濃郁, 其他餐廳無的<br />主菜: (1) 鱘龍魚串燒($140), 昨晚之Special course, menu 無的, 我地之前未食過鱘龍魚, 只知好貴, 昨晚好彩有得試, 原來肉質很特別, 不太滑但有彈性, 值得一試, 最可惜份量太少, 只得兩件, 上串燒時真是在你面前點火及拍手的. <br />(2) 羊肉杏脯長通粉($110), 羊肉很滑, 不太so, 配紅酒汁, 甜甜酸酸, 好開胃.<br />甜品: Russian pudding ($45), 加了手指餅, 配上酸莓汁, 很好味. (在上此甜品時, waiter 在pudding 上插了蠟燭, 叫了那兩位俄國表演者向我唱
甜品: Russian pudding ($45), 加了手指餅, 配上酸莓汁, 很好味. (在上此甜品時, waiter 在pudding 上插了蠟燭, 叫了那兩位俄國表演者向我唱生日歌(英及俄文), 真是好開心, 後來那位waiter 仲送了一個好靚的香薰包給我, 話送給生日的客人喎) <br />
埋單都是大約四佰元, 算是抵食(可能麵包已免費, 加上沒有叫飲品). 這裡食物很有特式, 味道亦很好, 值得推薦, 我地下次一定再來試下其他食物. 佢地waiters 都好有禮貌, 主動介紹食物的特色, 很知客人心意.<br />
P.S. 我地入了那個酒庫參觀, 真係好好凍呀.