2020-11-04
今日黎左帝盛酒店同朋友食個日式lunch~上到2樓就係餐廳喇入面既裝修都好有日系溫暖既感覺,亦有好多日本酒做擺設。Lunch set包左前菜、沙律同湯,黎到酒店食都有個咁抵既價錢,十分超值。不得不提,餐枱上會有張野Cover餐具,係個幾貼心既安排。先上一大盆野,我一度以為呢個餐盆係成個Lunch set,原來只係前菜、沙律同湯,真係好豐富!前菜有汁煮牛肉、冰鎮車厘茄配巨峰提子汁同枝豆。牛肉好淋好入味;而車厘茄亦十分驚喜,好fresh,酸酸甜甜好好味!沙律份量都算多,個粟米濃湯香濃有口感!連前菜都咁講究,主菜當然都好有水準~#黑松露吞拿魚意粉個意粉既賣相冇得輸,好grand,O個片蓮藕脆片靚之餘亦好好食。意粉煮得岩岩好,每啖都充滿住黑松露同吞拿魚既味道#火灸魚生飯擺盆好似個蛋糕咁,上面鋪滿左三文魚、帶子同鰻魚,啖啖都好滋味!經過火燒十分香~個壽司飯亦加入左D紫菜、芝麻同蝦花蝦乾,好食亦好有口感#荔枝紅茶&白桃茶天氣涼涼地,食飽飲返杯熱飲。最後食埋件椰汁大菜糕當甜品。
上到2樓就係餐廳喇
入面既裝修都好有日系溫暖既感覺,亦有好多日本酒做擺設。
不得不提,餐枱上會有張野Cover餐具,係個幾貼心既安排。
沙律份量都算多,個粟米濃湯香濃有口感!
連前菜都咁講究,主菜當然都好有水準~
#黑松露吞拿魚意粉
#火灸魚生飯
#荔枝紅茶&白桃茶
天氣涼涼地,食飽飲返杯熱飲。
最後食埋件椰汁大菜糕當甜品。