2016-10-16 546 views
今日同朋友黎到銅鑼灣食鐵板燒,選左刺身拼盤,黑豚肉炒麵,黑豚肉炒泡菜,芝士脆肉瓜,甲羅揚,巨峰梳打。 非常豐盛刺身拼盤係第1道菜,呢到刺身好厚,有甜蝦4隻,新鮮甜呀,帶子2件,夠厚有質感,劍魚腩2件,好喜歡有魚味,三文魚2件, 油甘魚腩2件,海膽大大件,應該係加拿大海膽,配青瓜食,好fresh! 最特別佢用冰,整隻船禁,令到成盤刺身好靚,冰又夠凍,肯定唔可以再用先,刺身又大又厚,$320都值甲羅揚我第1次食,見到個爐仔燒住隻蟹蓋,蟹蓋滿溢的蟹膏同一隻蛋黃,真的很期待!當佢開始出煙,我們就攪拌整穿隻蛋黃,就開始點青瓜,青瓜同蟹膏食落好分明,蟹膏好濃,無搶主角味道,朋友話如果點麵包會更好,但我就覺得青瓜好,因為唔想禁heavy,而且呢款食物,好高膽固醇,配青瓜健康d.我真的好喜歡,$88扺食黑豚肉泡菜, 食落就普通無特別,泡菜唔辣。黑豚肉炒麵,麵像油麵,質感咬落軟綿,2個人食剛剛好。芝士脆肉瓜, 出奇地夾,鐵板上,有半溶芝士和沙律醬,瓜肉多汁,咬落爽脆同芝士好夾好好味巨峰梳打,甜甜地有d益力多味,顏色粉紅幾靚,唔錯。當日店員通知我,like fb有8折添,服務真係唔錯。

刺身拼盤
甲羅揚

黑豚肉泡菜, 食落就普通無特別,泡菜唔辣。
黑豚肉炒麵,麵像油麵,質感咬落軟綿,2個人食剛剛好。

黑豚肉抄麵
海膽
黑豚肉泡菜
芝士脆肉瓜
巨峰梳打
$300 (Dinner)
刺身拼盤
甲羅揚