2019-09-10 340 views
上次同個friend 經過戲曲中心~見外觀咁靚~就話下次約埋班friend一齊嚟食番餐😈因為食中菜得2條友係叫唔到太野食😥第一道餸🥘鮮蹄筋~夠入味、夠滑、多膠質 不愧係平民花膠👍椒鹽九肚魚🐟太熱氣~忍口淨係食咗一嚿🤨知道入秋就嚟乾燥~好貼心咁叫咗個杏汁燉豬肺湯🥣好香😍一飲即刻覺得用潤曬😌好耐冇食過燒鵝啦~呢個真係忍唔到🤤即刻夾咗食脾食~用手揸黎食係完全唔同感覺㗎😈川椒雞球~最鍾意既韭菜♥️再配搭埋魷魚 ~食得健康😌菜有兩碟㗎✌呢個蟹肉圈朋友仔話一定要食😈一上枱冇乜特別啫😒~原來好戲在後頭😙見到都流曬口水🤤好多膏😛第一次咁食肉餅臨尾仲叫多左個米粉😅好有去飲既feel因為最後仲有紅豆沙🤣係差左個美點雙輝😏不過呢個紅豆沙比起飲宴個d好味好多🥰食到好香既陳皮味👍
滷香鮮蹄筋

第一道餸🥘鮮蹄筋~夠入味、夠滑、多膠質 不愧係平民花膠👍
椒鹽九肚魚

椒鹽九肚魚🐟太熱氣~忍口淨係食咗一嚿🤨
招牌杏汁燉白肺湯

燒鵝皇

碧綠川椒雞球

川椒雞球~
韭菜炒鮮魷魚

最鍾意既韭菜♥️再配搭埋魷魚 ~
方魚炒芥蘭片

食得健康😌菜有兩碟㗎✌