2021-09-07
男友知道我鍾意食海膽同綠茶既甜品,所以帶我去呢間餐廳慶祝生日,但係可惜失望而回😔我哋叫咗2 starters, 1 main course, 2杯drinks,諗住睇下份量幾多先再加其他main course。1. 黃金軟殼蟹👍軟殼蟹好大隻,有膏好juicy2. 煎鵝肝😒鵝肝上枱既時候已經見到個面係黑既,食落去既時候有苦味燶咗。。。。,男友同waitress講,佢哋換過件比我哋,第二件上枱既時候冇黑,滿心歡喜咁食,點知入面係凍既😔,鵝肝係內臟,入面凍我哋唔敢食,男友已經嬲嬲地再同waitress講,叫佢摸吓鵝肝,入面係凍點解都可以攞出嚟比客,佢哋話再換比我哋,但係我哋已經唔想再試😒,我個生日mood已經冇咗一半🥺🥺3. 海膽risotto🤮我滿心歡喜咁試海膽,但係呢個真係真係真係非常差,佢仲差過“爭X”個啲,佢既腥味我真係覺得自己食緊糞便,食咗一啖之後,我飲晒成杯drink都抹唔去個腥味同“那”喉,經過頭先個鵝肝,我哋已經冇期望,亦都唔想再叫佢換,唯有拎走啲海膽剩係食飯,但係個腥味真係歷久不衰。🤢🤢2杯drinks🍹唔記得叫咩名,因為唔特別好飲。原本男友叫咗佢哋寫字係甜品,但係經歷咗海
1. 黃金軟殼蟹👍
軟殼蟹好大隻,有膏好juicy
2. 煎鵝肝😒
3. 海膽risotto🤮
2杯drinks🍹唔記得叫咩名,因為唔特別好飲。
原本男友叫咗佢哋寫字係甜品,但係經歷咗海膽飯之後,我已經完成冇mood😫😫
餐廳冇收鵝肝錢,最後埋單接近$600,我覺得完全唔值得,我從來未試過一間咁差既餐廳,完全冇❤️去做。