Friday night見間間餐廳都好full要等勁耐, 呢間唔洗等位就諗住試試佢(其實星期五晚都唔多人已經係一個signal), D員工好似好唔想接生意咁, 問門口做接待個女職員有冇menu望下, 佢竟然話冇, 要坐低先有QR code睇電子menu (好似想搏你唔會入去食咁🤨), 但當時好攰唔想再揾其他餐廳, 所以照入去食…點知一坐低果下佢竟然可以拎到張實體menu岀黎🤔之後我地用手機落單, 上菜個黑衫四眼男人又係黑口黑面同粗粗魯魯咁上菜其實本人對香港服務業已經冇乜要求, 如果正正常常有少少禮貌都已經心滿意足, 可惜呢間舖嘅員工好似當客人入嚟係欠咗佢咁,仲要價錢都唔係平,兩個人食咗9百幾蚊,食物質素都只係不過不失(畢竟打邊爐都唔洗講咩廚師手勢果d),但呢個價位可以揾到更好嘅選擇實在太多,難怪本地飲食界經常話個市唔好,本地人都寧願去其他地方消費,其實好多野都係自己一手一腳做岀黎,企業管理者唔睇網上有咁多bad comments, 亦唔安排神秘顧客了解前線士氣同改善服務質素,咁就祝大家好運。
Friday night見間間餐廳都好full要等勁耐,
D員工好似好唔想接生意咁,
問門口做接待個女職員有冇menu望下,
佢竟然話冇,
但當時好攰唔想再揾其他餐廳,
所以照入去食…

點知一坐低果下佢竟然可以拎到張實體menu岀黎🤔
之後我地用手機落單,
上菜個黑衫四眼男人又係黑口黑面同粗粗魯魯咁上菜

其實本人對香港服務業已經冇乜要求,
如果正正常常有少少禮貌都已經心滿意足,
可惜呢間舖嘅員工好似當客人入嚟係欠咗佢咁,
仲要價錢都唔係平,
兩個人食咗9百幾蚊,
但呢個價位可以揾到更好嘅選擇實在太多,
難怪本地飲食界經常話個市唔好,
本地人都寧願去其他地方消費,
其實好多野都係自己一手一腳做岀黎,
企業管理者唔睇網上有咁多bad comments,
亦唔安排神秘顧客了解前線士氣同改善服務質素,
咁就祝大家好運。