這間餐廳真的做到了...................    一向只看, 沒有openrice account 的我, 都忍唔住開 account出食評, 這食評絕對真心個人感受, 不是打手. 入正提....本人一向對食物要求不高, 基本上入到口唔太差, 我都接受. 講返個自助餐, 餐廳坐位排得很密, 有些位置要側身行先過到, 經APP 優惠訂了這間餐廳, 我們一行三人被安排近窗位置算是比較好. 盡量不坐近通道便不會被撞, 食物種類不多, 味道屬於正常水平. 最不滿有以下幾點...1. 蟹腳 - 除左第一轉見到有蟹腳之外, 基本上全程放蟹腳的地方都係 "吉" 既. 本人出去不下10 次, 沒有一次成功夾到蟹腳. 最後忍唔住企係那位置等, 等了大慨4 分鐘後, 企隔離處理刺身的伯伯先過黎講 "唔好意思, 負責同事行開左忙緊", 跟手拿10數條蟹腳出黎. 4 分鐘看似不太久, 但我經過幾次都有人企在那邊等候. (當日有其他人和我一樣感受的可留言)   其實味道是OK 的, 比較咸左少少, 但可以接受明白酒店要控制成本, 但這樣不是任食的自助餐只會使人反感, 永遠不會再黎. (其實食過紅磡
本人一向對食物要求不高, 基本上入到口唔太差, 我都接受.

其實味道是OK 的, 比較咸左少少, 但可以接受
明白酒店要控制成本, 但這樣不是任食的自助餐只會使人反感, 永遠不會再黎. (其實食過紅磡的那間海X君X 酒店 (價錢差不多), 蟹腳比這間酒店淡味, 但勝在任食任拎, 起碼是真的自助餐感受)
估計這是我唯一的食評, 希望唔會再遇到有第二間迫我出手啦

2. 生蠔- 鬼祟的放在後面, 沒有正式counter, 好像廚房通道口的地方拿, 如果唔係見到有人排隊, 我會以為是沒有生蠔.  洗蠔慢, 不太多人拿都成日排住幾個人.

3. 收碟慢, 經常要舉手示意 waiter
4. 禮貌 - 中下水平, 由其係凍海鮮果邊, 員工們就好似拿多少少便會被扣糧一樣的臉孔
雪糕是員工幫客人"畢", 其中一位員工是極品, 黑面到我太太唔敢拿太多款, 另外排隊期間, 前面一位食客因為講慢少少要邊款口味便被那員工責備 "你要一次過講丫麻"   <--- 酒店??
服務評分星星 , 如果可以選零分或負分, 我會毫不猶疑地選零或負.
其實餐廳不盡快改善, 只會慢慢步上滅亡, 盡對的失望用餐體驗, 盡對的不會有下次. 因為唔會再黎, 所以食評不是希望餐廳改善, 只是忍唔住要出聲, 其他準備去又想體驗一下難民配給制的, 不妨試下及寫食評.
(當然不知是否那日是很差, 平時會不會便不得而知, 但起碼我當日是實實在在的失望)

多謝看到這裡的各位, 我講晒心中的不滿,  舒服多了.
2022-11-27
Dining Offer