2013-10-22
早前系團購網見到有下午茶團購 睇相見到好似好豐富 價錢又吾貴 所以就團購泥下午茶。我地book左2:00 準時去到鋪頭 竟然入面得1台人 環境超靜。我地入去時講明系團購 所以入到去坐低已經吾需要再點野食。一坐低就有waiter擺低水同餐具 個水杯系透明既 但系吾知點解花哂 仲好似好舊甘 見到有少少反感。逐層講。先食第一層 我地首先食果2個窩夫 仲有少少微溫 上面淋左朱古力醬+士多啤梨醬 但系個窩夫太林 而且無咩香味。之後食第二層 巴西火腿只系得個咸字 完全無香味 而且無嚼口。煙燻三文魚比較香 食落有質感 終於有番少少質素。下面果2件多士真系離哂譜 完全硬到食吾到 咬落去乾到不得了 仲要乾得泥好痴多士甘基本既食物都會整成甘 過分!!!之後第三層 有碗肉醬芝士腸 毫無特別 自己整仲好食。cup cake好粗燥 好似出面餅店買番泥$3個甘樣 真系好難食!最後食埋上層果2杯甜品 成杯野吾知系米cream泥 有少少榛子味。成個tea不知所謂 如果吾系團購都吾會食 我地仲要見到出面寫住$148食呢個tea 完全吾值!!!吾會再泥!!!
逐層講。