真係唔係講笑呢,度係我食過咁多間聲稱嘅意大利餐廳最難食的一間, 首先門面懶靚,就令佢吸引到大家嘅 興趣入去試, 但係首先味道真係超級淡而無味, 佢可以整嗰個 油甘魚魚生cappachio 整到完全冇 酸醋/柚子汁,啲魚又腥到一個點;第二樣係Beef tartare生牛肉, 肉嘅顏色有點灰暗,似乎唔太新鮮,同埋太煙韌,我阿媽lurrr返啲渣出嚟; 第三樣就食咗大蝦 risotto,一樣冇味, portion細; 第四樣菜 就係 意大利芝士蕃茄汁意大利粉,又係零味,得少少蕃茄味, 真係“大家樂“ 都好食過佢。 我唔知道係呢間意大利餐廳係咪特登整到冇味等你自己加嗰啲Truffle鹽 , 定係佢個意大利廚師真係好有問題,定係當日換咗另外一個勁廢嘅廚師。 雖然伙記態度尚好, 全部係講英文嘅賓妹賓佬, 但係仲有兩樣嘢非常之火滾,第一: 我諗佢已經冇咗酒牌一個幾月,完全冇喺門口出面講明,等我哋入咗去先至沒有酒喝,非常之失望, 等我哋要自己出面7-11買返嚟自己飲,雖然佢冇收 corkage fee and provided ice buckets and glasses;其他能你non alcoholic beverages還可以。 第二:就係呢個價錢( 178一個難食意粉,238一個難食risotto, 258一個難食cappachio
, 198一個難食beef tartare
) 可以食到中環級數嘅意大利餐廳啦!!! 真係叫咗三樣嘢食完都已經唔想再試甜品,睇到其他人review都見到話啲甜品超難食, 所以都係自己出返去出面食算。 今日仲係我特登請父母嚟食的一餐大餐,真係食到一肚氣, 絕對不會再來第二次!!!
tomato italian cheese spaghetti
2023-02-04
$1073 (Lunch)
Celebration
Anniversary