2019-01-31 120 views
我和朋友趕時間吃午餐,本來打算去文記車仔麵食,但太多人排隊,於是膽粗粗去了”泰國人海南雞”一入去有很多位置,心知不妙。但既然都攞左位,就乾脆一試。仲諗住叫佢個招牌菜海南雞飯應該最穩陣,點知難食到我食左唔夠一半就食唔落。雞冇雞味,應該係用最cheap cheap既雪藏雞整,調味醬汁得一款(正宗應該有3款)。餐牌上有一個飲品寫住木橘茶,問個侍應係咩黎,佢答唔知,仲要話係用”粉”溝出黎🤮🤢聽到都唔想飲。個餐跟一碗例湯,碗湯一飲勁重味精,好似公仔麵d味粉加水溝出黎,之後加多舊東瓜比你,叫做好睇d。呢間餐廳真係我食過咁多間最難食既一間,以後都唔會再幫襯🥴
2019-01-24
$60 (Lunch)