2018-07-05
荔枝角呢頭開左呢間新嘅紅米主題餐廳, 喺d2隔離, 呢幾日中午都好多人排隊, 同同事二人嚟左試下。餐牌有好多野食揀, 好雜, 可以話係大fusion有 pepper lunch, 咖哩, 蛋包飯, 喇沙, 焗飯, 海南雞, 肉餅飯, 韓式炸雞等等..睇到個menu都疑惑咁多唔同嘅菜式, 究竟邊個係佢地主打菜呢? 咁我是但叫左功夫無骨海南滑雞伴馬來喇沙湯手打烏冬, 點知一嚟到, 我地當堂嚇一跳:說好的馬來喇沙呢, 點解係50嵐個假拉面湯底嘅? 點解馬來喇沙會有昆布同粟米嘅? 完全有被騙嘅感覺, 雖然我都唔expect呢到會食到啲咩正宗嘅喇沙, 但應該都唔會係50嵐呢種湯底掛?食落當然完全唔好味😷食到一半都仲好肚餓, 但都完全唔想食落去😷。。。食到好灰...同事叫左個肥牛鐵板pepper lunch, 聽講都好難食。😷😷😷呢間野真係唔會有下次😷menu講到有咁多野食, 但都係掛羊頭賣狗肉嘅。
餐牌有好多野食揀, 好雜, 可以話係大fusion