2021-08-06
因為肚餓,呢間又未食過,所以就兩個人入咗去食。我做錯啲咩入左去。未點餐已放低三個麵包給我們,發現兩個麵包加一個朱古力碎cupcake,我冇預計過麵包時間有cupcake,附上紅莓味嘅牛油,有點夢幻的感覺。飲品:1)Chocolate milkshake,味道正常,特別在有一粒藥水味嘅車厘子做裝飾。2)Coffee milkshake,甜味正常,有ChocolateBrownie做裝飾,外面比較淋,入面想佢再煙韌d。食物:1)Lobster crab and shrimp salad, 用雪水醃製的龍蝦,蟹殼碎比較多的蟹肉加上剛好把蟹肉黏在一起的清淡水味醬汁,海鮮下面鋪上2cm厚沒有調味, 切成¼圓形的新鮮生菜,再圍上3種不同的新鮮無添加調味蕃茄。男朋友想加鹽在番茄上,但鹽樽冇鹽出,為咗展示我賢淑嘅一面,我幫手扭開咗個蓋,oh! 兩隻手加一枱都係鹽,但我驚訝嘅係,d鹽係高出左個鹽樽頂一個銀蓋咁高,係點入落去㗎,高手嚟。天氣潮濕姐,做咩大驚小怪。2)Wild mushroom and truffle risotto, 睇落正常野呀,俾咗原隻蘑菇佢食,佢西咗我面,話隻菇做咩咁多水,叫我快d試
飲品:
食物:
2)Wild mushroom and truffle risotto, 睇落正常野呀,俾咗原隻蘑菇佢食,佢西咗我面,話隻菇做咩咁多水,叫我快d試。哦,水煮完咪放入去d飯兜兩下咪上得碟囉。講明係wild 又唔係dry,嗰頭比較潮濕嘛,但點解d水得水味冇菇味?
再試埋個飯,好有親切嘅感覺,諗起我第一次煮risotto 嘅時候,憑着感覺及幻想煮出的米,外表圓潤可愛,內裏堅硬不屈。
3)Buffalo chicken wings,呢個ok 喎,對比起上嚟簡直好食,係個芝士汁稀左d。
甜品:
1)Chocolate brownie,個焦糖醬太多,令每一啖嘅brownie 都食唔到朱古力味,太甜啦,不過佢好大件,兩個人分享都足夠。
2)甘荀蛋糕,好巨型,我被嚇到了。試了一些上面黃色的部份,甜,好甜,不得了,係甜味劑嗎?好,我食下面果d,充滿合桃碎加上濕潤的蛋糕,我想講好好食,但我實在唔想再擺入口啦,完全冇甘筍味,全部都係甜到不得了。有福同享,所以我分享左一舊俾我男朋友,佢同我講唔好再食啦,唔係我哋浪費食物,係個廚師浪費食材。共$200嘅甜品呀,我從來未試過唔想食甜品。
呢餐共$958,待應係好好嘅,不過廚房換人啦,我唔比tips係因為太難食啦。你地隔離嗰三間餐廳好食好多囉,係得個裝修見得人。
本來係男朋友請食飯,不過今次我出一半,因為有難同當,唔好佢一個人受曬。