2016-06-30
第一次寫食評,原因實在是不吐不快。最近見到希雲街進駐了不少食肆,評價都不錯,我信有競爭的地方,d食肆差極都有個譜,一心想是旦搵一間試下,結果貼錢買難受。下午四點左右,明明門口寫住 OPEN, 但入到餐廳,無人招呼,咁自己搵個位坐低,都無人招呼,之後要我行入去搵人出黎。==“衛生環境感覺麻麻,黑色的台面上清楚可見白色一達達污漬。靠牆的梳發靠背上,佈滿塵埃,令人食慾不振。之後叫左一個唐揚炸雞,一個北海道帶子墨汁意粉。唐揚炸雞,一上菜傳來陣陣的油億味,已心知不妙。食落口,毫無調味,旁邊只放了一小塊檸檬,即使落左檸檬都蓋不住果陣油億味,真是令人反胃。心存希望下一道菜會好d北海道帶子墨汁意粉,本來見到墨汁意粉真係有墨汁,係興奮的,因為依家市面好多墨汁意粉都是墨魚汁製成的意粉,望落去差唔多,但食落去根本無墨魚汁味。而依個用新鮮墨魚汁所以食落真係有墨魚汁味,但墨魚汁味本來就味淡,又無其他調味提升個墨魚汁味,而且落左好多油去調稀d墨魚汁,整體食物都好肥膩,帶子雖然生熟煮得剛剛好,可惜欠鮮味。差到兩個人都無法完成食物,食完埋單走人,都無第二台食客,總之唔入一間無客的餐廳。 失望,唔會再返黎食。完全唔明點
之後叫左一個唐揚炸雞,一個北海道帶子墨汁意粉。
唐揚炸雞
失望,唔會再返黎食。
完全唔明點解會有咁多好評?!