(Non-member)
2010-03-11 6 views
聽到好多人在 twitter 內講 Mr. Taco Truck 今日要開會,兩點幾到此試吓。講真個鋪裝修得好得意又有 Pinata。但一見到個 menu 有瑞士雞 Enchilada,我立即將 expectation 調低。我雖冇乜方向感,但我知道香港特色口味同墨西哥菜係隔九十條街!Mr Taco Truck 冇位坐,雖然我著住高猙鞋,但我諗,試吓嘅心態叫咗佢地嘅推介 - Chicken Enchilada with Salsa Roja.企足十分鐘等嘢食(唔係繁忙時間),我見佢哋將我嘅午餐放入微波爐叮,心已覺得不妙。上菜,紙碟膠叉刀我覺得都幾正宗,在加州食 taco trucks 時都係咁 (不過平得多)。我望住碟嘢十秒... 乜嚟㗎??? 通常墨西哥菜嘅 garnish 係 cilantro 同荵, 唔係一 pat 生菜加生洋荵!!! 我以為自己叫錯咗嘢,我嘅 Enchilada 上係無任何芝士,所謂嘅 Salsa roja 係紅色冇味嘅油.我呆完後,決定試吓。Tortilla 乾(神奇嘅係咁多油都係乾!)肉係無味加乾。爪開晒 pat 菜後見到兩粒手指甲咁大嘅芝士。每件 E

我呆完後,決定試吓。Tortilla 乾(神奇嘅係咁多油都係乾!)肉係無味加乾。爪開晒 pat 菜後見到兩粒手指甲咁大嘅芝士。每件 Enchilada 內除了肉外係乜都無嘅。真係好難食
硬啃咗1/3,唔得,太難食,即走!結果要去再買 Lunch!
紅色嘅油唔係 Salsa Roja