2018-10-18
一放假就食唔停!相約朋友去食個tea,傾下計,太開心喇!Bistro Bloom個afternoon tea set都算幾抵食,咸點有酥皮批,兩款口味嘅bruschetta,我覺得煙三文魚比較咸咗少少,唔係好食到個citrus味。甜點都有好幾款,有creme brûlée, mixed berry tart, macaron, 奶凍同埋chocolate nut cake。我覺得個crime brûlée 同mixed berry tart都不過不失,唔算好有驚喜。Macaron就唔會太甜,食完一粒都仲會想食第二粒,都幾好。個chocolate nut cake食到有d無花果嘅味,又有d果仁粒,都幾得意呀,朱古力味唔係太濃,如果朱古力味再重少少就好喇。我哋仲額外叫多份薯條添!熱辣辣,有三個醬可以點,有truffle mayonnaise,茄汁同埋mustard,三個醬點薯條都好食,我哋都係鍾情於truffle mayonnaise,好快就食晒喇!今個afternoon tea好滿足呀!
相約朋友去食個tea,傾下計,太開心喇!
今個afternoon tea好滿足呀!