2022-02-02 643 views
Tajimaya new Hokkaido 'Yume no Daichi' Pork Buffet Course with Japanese Sticky Rice Cake is a dream come true for meat lovers暫時返唔到鄉下渡歲,但只要花心思加啲想像力,留港過新年也可以有一秒到日本賞雪的感覺,好似我哋咁食返個冬の白雪鍋 - 90分鐘北海道夢之大地豚套餐打頭陣是一人一個小紅鍋方便又衞生,裡面有球雪白的蘿蔔蓉,圍邊有北海道豚腩肉、野菜絲等,個擺盤好似朵花咁幾啱打卡。店員會喺你面前倒入鰹魚湯底然後開火,另會上日本年糕片,呢個食法幾特別!將年糕放入滾湯淥10~15秒即拿起,然後卷住淥熟嘅腩肉和野菜絲一起進食;年糕微甜又煙韌、腩肉甘甜鬆軟無渣幾好,我哋喺度追住嚟食!自己動手卷豚肉年糕都幾過癮以下都可無限追加,當中澳洲牛肉穀飼牛肉片較高質:-北海道夢之大地豚腩肉-丹麥皇冠豚肉-澳洲產長期穀飼牛-嚴選牛肉-日本年糕片-野菜絲>自助吧都有幾多新鮮蔬菜揀,仲有瓜和菇類,魚丸肉丸龍蝦味丸腸仔豆腐丸等>各種罐裝汽水/茶/啤酒任飲,亦有雜果賓治和凍桂花烏

以下都可無限追加,當中澳洲牛肉穀飼牛肉片較高質:
-北海道夢之大地豚腩肉
-丹麥皇冠豚肉
-澳洲產長期穀飼牛
-嚴選牛肉
-日本年糕片
-野菜絲

>各種罐裝汽水/茶/啤酒任飲,亦有雜果賓治和凍桂花烏龍茶選擇

>甜品有迷你Q版鯛魚燒、Häagen-Dazs 4款雪糕任𢳂

北海道夢之大地豚套餐
自助吧蔬菜、肉丸和飲品