2024-11-05
呢間之前喺西九文化區都見過想試吓,估唔到喺又一城會有間全新風格同食物嘅分店。因為係寵物餐廳既關係,見到佢Menu嘅熱狗名稱全部都係用啲狗狗嘅名,好得意呀。同埋今日係萬聖節嘅關係有Chiikawa店員同我落單好開心🥰🥰Hotdog🌭✨ Bichon比熊犬法蘭克福腸,配上自家製他他醬及紫菜絲麵包夠大同鬆軟,配埋自家製醬汁已經好好食。✨ Dachshund 臘腸狗法蘭克福腸,配上肉醬混合三重芝士另外一款肉醬香濃配埋芝士夠晒惹味。Ice cream Sandwich🍦🥪✨Matcha + Vanilla + Fruit Loop✨Choc Chip + Chocolate + Cookies n Cream呢個雪糕三文治最特別之處係客人可以按自己喜好選擇口味,而且嚟到影相打卡擺咗一段時間都唔會溶,雪糕好厚身,特別係朱古力口味cookies,比想像中軟身,味道好香濃,而且造型十分之吸引。✨Matcha Tonic🍵估唔到呢個組合配搭唔錯,Tonic水可以帶出濃郁抹茶嘅味道,好適合秋天呢個天氣飲。✨Americano採用澳洲Dukes Coffee既豆,係一種用咗傳統風味嘅豆,酸度低同時口感比較濃
Hotdog🌭
✨ Bichon比熊犬
法蘭克福腸,配上自家製他他醬及紫菜絲
麵包夠大同鬆軟,配埋自家製醬汁已經好好食。
✨ Dachshund 臘腸狗
法蘭克福腸,配上肉醬混合三重芝士
另外一款肉醬香濃配埋芝士夠晒惹味。
Ice cream Sandwich🍦🥪
✨Matcha Tonic🍵
估唔到呢個組合配搭唔錯,
Tonic水可以帶出濃郁抹茶嘅味道,
好適合秋天呢個天氣飲。
✨Americano
採用澳洲Dukes Coffee既豆,
係一種用咗傳統風味嘅豆,酸度低同時口感比較濃郁。