2018-06-10
此店主打二段料理! 二段料理即是上蒸下煮!亦即是上面是用蒸籠蒸熟食物,而下面則是用鍋煮熟食物!!基本上佢有套餐 和 散叫 二種!! 當然套餐就抵食D 和不用煩要去選擇!! 而散叫則比較個人化, 安自己喜好選擇食物, 但就比較貴!!雖然佢主食是二段料理!但估不到雪糕冬甩比主餐更出色!!個冬甩外皮很脆口, 甜度不會太甜, 較合亞洲人口味!! 雪糕就是普通的雪糕!!二者合起來就好好食!!自選小食併盤, 可選3款食物, 但食物配上甜味的汁, 有點特別, 但喜歡與否就見人見智!二段料理都叫做幾好食, 個烏冬是在鍋內煮熟的, 因為烏冬在鍋內黐底。 其實2款烏冬都好食, 不過個人覺得牛喜燒比咖哩烏冬好味!整體而言, 主食食物屬於中間但偏向上少少, 不算十分特出! 但個雪糕冬甩就真係造得出色!!最後, 待應服務算不錯, 很有禮貌,要什麼都比! 可惜人手不足, 你要叫到佢就要花點時間!!
此店主打二段料理! 二段料理即是上蒸下煮!
亦即是上面是用蒸籠蒸熟食物,而下面則是用鍋煮熟食物!!