2017-03-19 630 views
最近多左去到深水埗,呢區都真係好多好野食,價錢平得黎,水準又高。想食咩款式既野食都有,小食、快餐、cafe、甜品樣樣齊。平日既下午茶時間,黎到西九龍中心。行行下街見到轉角位有間cafe,位置唔算起眼,不過望入去幾乎滿座。睇見餐牌上既窩夫好吸引,心大心細猶豫左一陣,最初都無入到去食,再同朋友行多陣街,行到有啲肚餓,於是乎梗係名正言順去tea一tea啦。兩個人分享左一個士多啤梨雪糕窩夫($78),賣相好吸引。窩夫上面鋪滿士多啤梨同cream,上面仲有啲杏仁脆片。啲cream幾香滑,即使個人麻麻地中意食cream都覺得咁配搭唔錯。士多啤梨雪糕係正常既酸甜味,唔會係藥水味果種。窩夫都算外脆內軟,熱度剛剛好。兩個人分享,咁既水準,每人四十蚊倒就食到個tea都唔錯。

兩個人分享,咁既水準,每人四十蚊倒就食到個tea都唔錯。