2022-05-27 82 views
近排天氣熱,唔想煮飯,晚餐就去熊貓小雲吞買左二人餐+蜜汁🍯芥末炸雞翼🐥+串串鍋🍢~😄~二人餐$128,包兩款主食同一甜一咸嘅小食:主菜一:一口鮮蝦豚肉雲吞雲吞皮好滑好薄😋,每粒都食到鮮蝦🦐同豚肉🐖,揀左蝦米紫菜湯,湯底鮮味十足,食完雲吞仲忍唔住要飲埋啲湯😂主菜二:油蔥酥肉燥熱撈麵熱撈麵好香蒜味,配埋清新嘅青瓜絲一齊食,唔會有油膩嘅感覺👍🏻小食一:孜然椒麻炸雞翼雞翼炸得香脆、惹味,裡面雞肉仍然好juicy😍小食二:軟糯香甜紅糖糍粑紅糖糍粑甜中帶咸,夠晒軟糯~😙跟餐包兩支茶飲🍵🫖,我哋揀咗冷泡御翠烏龍茶同氮氣茉莉花茶,一邊食野一邊飲茶,幫助消化~佢哋出左好多款自家製嘅醬料,仲要係香港製造,即係買咗樽「五仁菜脯丁」($22)返屋企🤭串串鍋($38)佢哋嘅招牌菜之一,配料沾滿香濃嘅辣汁,充滿川菜風味😋蜜汁芥末炸雞翼($35)雞翼大大隻、炸到金黃色,外面被蜜糖芥末汁包住,甜甜地~🐥

二人餐+蜜汁芥末炸雞翼+串串鍋

二人餐$128,包兩款主食同一甜一咸嘅小食:
主菜一:一口鮮蝦豚肉雲吞
一口鮮蝦豚肉雲吞

主菜二:油蔥酥肉燥熱撈麵
油蔥酥肉燥熱撈麵

小食一:孜然椒麻炸雞
孜然椒麻炸雞翼

雞翼炸得香脆、惹味,裡面雞肉仍然好juicy😍

小食二:軟糯香甜紅糖糍粑
軟糯香甜紅糖糍粑

紅糖糍粑甜中帶咸,夠晒軟糯~😙

五仁菜脯丁

串串鍋($38)
串串鍋

佢哋嘅招牌菜之一,配料沾滿香濃嘅辣汁,充滿川菜風味😋

蜜汁芥末炸雞翼($35)
蜜汁芥末炸雞翼

雞翼大大隻、炸到金黃色,外面被蜜糖芥末汁包住,甜甜地~🐥
TakeAway
二人餐+蜜汁芥末炸雞翼+串串鍋