「凌凌漆」呢個名,我相信唔少人都唔會陌生~之前就去咗一間以霓虹燈將呢個元素融入裝飾嘅餐廳🍴餐廳細細,食物質素原來都有返咁上下😋超鍾意食意大利雲吞嘅我又點會錯過自家製龍蝦雲吞😍香濃嘅龍蝦湯濃湯配上有彈牙龍蝦肉餡嘅雲吞,有別於傳統嘅意大利雲吞,感覺有啲中西合璧,不過一樣超好味,我哋連啲濃湯汁都唔放過~清曬🤤黑松露薯條🍟用料十足‼️除咗配上好creamy嘅黑松露忌廉醬,仲喺薯條上面灑上好多嘅黑松露醬,真係啖啖都係黑松露🤩我就最勇於嘗試😂見到未試過嘅鮮蠔忌廉湯,就order左一份。湯入邊有滿滿嘅蠔肉🦪濃湯非常creamy香濃,而且廚師係湯入邊加咗足夠嘅胡椒粉,足以僻走蠔嘅腥味👍🏼今次唔鋸扒,點左燒牛柳粒🐮睇個樣就已經覺得好好味,食落肉質鮮嫩‼️醬汁有少少酸,應該係落咗啲醋,好夾‼️而且令人唔會覺得膩‼️驚唔夠飽,所以叫多一個主食👉🏻蟹膏巴馬臣芝士焗意大利飯🍚通常意大利飯都係燉飯,呢個係焗會更香,而且每一啖都食到蟹肉,正❤️❤️Menu👇🏼👇🏼

餐廳細細,食物質素原來都有返咁上下😋

自家製龍蝦雲吞

黑松露薯條