煲仔飯可能大家都會食過,但係電飯煲仔飯我都係第一次食,厚興手撕雞在這個秋冬推出咗電飯煲仔飯系列,以電飯煲來代替以往的瓦煲仔,更加可以保持住飯嘅溫度和濕潤的口感,以原個迷你電飯煲上菜,食幾多就添幾多,添完就衾埋個蓋,可以在秋冬清涼的天氣之下,仍然可以食到暖笠笠的米飯 煲仔飯的配料相當豐富,已原隻三黃雞切粒,加上紅棗,木耳,冬菇,秘製醬汁和雞湯等來炆飯,米飯入口鮮雞味濃郁,還有淡淡的紅棗,冬菇的甜鮮味,有種很滋補的感覺還有用電飯煲民炆煮的雞肉,十分嫩滑,整體份量足足有差唔多兩大碗滿,最正都係食到最後啲飯都係暖笠笠的,保持溫度,個人覺得真係好適合無飯家庭啊!跟餐再會附上一個每日例湯,真係好有住家feel