呢到主要就係三個食法🥩Sukiyaki / Shabushabu (HKD$680)/ Mori Omakase (HKD$1480+)首次幫襯,我地就揀中價位Sukiyaki Set🍴 貼心位係肉類可以揀既~有牛/豚 可另加牛舌(HKD$100)依啲位都好有共識😏我地一定係食牛🐮選擇簡單,好快揀好就等師傅上菜同烹調👨🏻‍🍳成個Set 都好好豐富~ *前菜 蒸物 野菜 燒肉 御飯 甜品*____________我地叫嘅set有齊四款肉,包括肉眼,西冷,兩款牛肩🐄而成個玩法就係:1.煎一塊肉👉🏻食😋2.炒份菜👉🏻食😋梅花間竹咁嘅,期間可以隨意配飯食🍚(任添)/ 蛋漿/就咁食🐮🐮🐮✅依個流程避免左食太多肉會好膩既情況😋✅關西風Sukiyaki 半煎半汁煮,依個食法真係好香口好食到黃牛嘅油脂感而師傅見你係咁食飯既時候,都會不斷提你之後有個滑蛋牛肉飯😍要留肚食唔係就會浪費咗啦😂___________最後既滑蛋和牛飯 本來以為會好普通,但係因為吸收晒之前嘅精華~令到成個飯都好香呀🤤真係要留肚食!!___________最後甜品,當日就係櫻花奶凍同厥餅👍🏻因為係同男朋友慶祝生日,所以預先拜託餐廳整
呢到主要就係三個食法🥩
/ Mori Omakase (HKD$1480+)

首次幫襯,我地就揀中價位Sukiyaki Set🍴
依啲位都好有共識😏我地一定係食牛🐮
選擇簡單,好快揀好就等師傅上菜同烹調👨🏻‍🍳
____________
我地叫嘅set有齊四款肉,包括肉眼,西冷,兩款牛肩🐄
而成個玩法就係:
1.煎一塊肉👉🏻食😋
2.炒份菜👉🏻食😋
✅依個流程避免左食太多肉會好膩既情況😋

最後既滑蛋和牛飯
___________
最後甜品,當日就係櫻花奶凍同厥餅👍🏻因為係同男朋友慶祝生日,所以預先拜託餐廳整HBD 嘅字眼~估唔到原來仲有蠟燭吹🤣
評分:10/10
____________
地址:Sukiyaki Mori (Hollywood road)
すき焼 森 (荷李活道) (中環)
中環荷李活道66號地庫