2020-02-26
隔左一排冇出街食飯, 當然要找找我最愛嘅四川菜。 朋友決定黎k11呢間, 因為人少d, 而且佢有戶外位, 唔怕太焗促。佢既露天位望到酒店及商廈, 私隱度唔錯, 而且有啲草及帳篷, 望到天空之餘又唔怕太大風, 枱亦特別大張, 其實我哋人少, 但因為佢張張都係大枱, 大家既空間都夠隔遠少少, 食得好放心。我既朋友都係餓左好耐, 冇出街食, 更枉談食辣野, 所以我地叫左幾多野食。霸王水煮魚:例牌。 味道一如既往, 辣及麻 恰度好處, 以為例牌唔會太大, 但其實好足料, 唔係只得乾辣椒, 仲有芽菜, 津白, 菇, 粉皮 係免費加既, 真係夾極都有!酸菜魚: 都係例牌。 我其實更鐘意酸菜魚, 因為我口想食辣, 奇實又食唔到好辣, 呢個酸菜魚唔會太辣, 仲可以揀唔辣添。 水晶粉條吸哂酸菜湯既湯汁, 好好味。 佢地既酸菜, 同我係出面食既唔同, 味道真係酸得黎好香, 唔識形容。辣子雞丁: 呢個係我朋友既至愛, 係屋企冇辦法整到。 炸出嚟好嫩 味道亦好辣, 送酒一流。 不過我地要揸車, 只飲八寶茶。 佢地既八寶茶, 好解辣, 第二度飲唔到, 值得推薦乾鍋花菜: 我第一次食, 就係呢度食。 唔知道花菜可
乾鍋花菜: 我第一次食, 就係呢度食。 唔知道花菜可以咁樣整。 廣東式做法好唔同, 所以黎親都食。
羊腩(忘了全名): 全枱惟一唔辣嘅。 羊肉好有層次, 酥脆但唔會太羊酥味, 不錯。
六點左右到天未黑 有啲風 ,食辣野一流!