2024-09-03 905 views
今晚去銅鑼灣露營,   有新意 !    餐廳名字,   露營生活  Yeah !!  極上自選燒肉定食,  好岩我地.入門看見很多露營用品,  吾錯啊. 餐廳地方大,  裝修設計見心思.  大家都圍坐矮檯, 配帆布椅及沙灘篷,  好寫意, 適合開 party, 拍拖. 室內以營地擺設, 更有 電視播放流行 Video,   Party,  聚餐極好. 室外有露營帳篷,  燒烤爐,  吸煙或有毛孩朋友都合意.或選擇室內坐吧檯碰杯也不錯. 我們編好了座位, 立即落餐單, 放題餐:  觀星 $488-/位.   包冇酒精飲品.   我叫了啤酒,  夠冰凍, 清涼!檯上有自助餐具, 抹手紙.  開餐了, 侍應把食物一一送上, 真係有驚喜 放題食材很講究, 擺設好美!   兩個半圓木盤合成一個大木環, 沿著火爐.   放滿日式食品, 有前菜三點:  韓式泡菜, 中式海蜇伴青瓜絲, 酸蘿蔔, 好開胃.日式刺身三點:  油甘魚, 魚肉緊致香濃, 口感爽嫩.  北海道北寄貝, 好鮮味, 吃得出色. 挪威鮭魚, 也不錯. 日式炸物:  蕃薯, 秋葵, 南瓜, 冬菇, 好香口.  天婦羅魚,  魷魚鬚.
極上自選燒肉定食,  好岩我地.
入門看見很多露營用品,  吾錯啊.
餐廳地方大,  裝修設計見心思.
十勝豚肉, 雞肉
室外有露營帳篷,  燒烤爐,
吸煙或有毛孩朋友都合意.或選擇室內坐吧檯碰杯也不錯.
檯上有自助餐具, 抹手紙.
開餐了, 侍應把食物一一送上, 真係有驚喜
 放題食材很講究, 擺設好美!
日式刺身三點
日式炸物:  蕃薯, 秋葵, 南瓜, 冬菇, 好香口.
天婦羅魚, 魷魚鬚. 蝦,
天婦羅魚,  魷魚鬚. 蝦,   肉質爽滑彈牙.
前菜三點
日本和牛四選 : 宮崎西冷, 宮崎牛,  內側後腿肉, 牛小排.
日本和牛四選 : 宮崎西冷, 宮崎牛, 內側後腿肉, 牛小排
十勝豚肉, 雞肉:  北海道黑豚腩肉片, 黑豚梅頭,  肩胛,  日本柚子胡椒赤雞腿肉.
大家圍爐燒烤,  夠熱鬧又高興,
在冷氣涼浸浸下, 吃嫩稔牛小排, 肉汁豐富, 脂肪唔多, 真好食.
豚肉, 雞肉,  肉質優, 調味正, 好美味.
日式炸物
放題有宮崎西冷,  真係滿意, 我地食完又可以加添, 正 !!
稻庭湯烏冬:  食碗熱湯烏冬, 烏冬煙韌又好滑, 索滿湯汁.  真系好完美.
稻庭湯烏冬
最後侍應送上三款甜品, 酪奶凍 (雜莓醬), 水信玄餅(黑蜜醬), 雪糕, 好滿意.
店員服務態度殷勤, 好友善.   餐廳打卡景點多,食物滿意.
Type of Meal
Dinner