2022-08-18
📍串點📍💡長沙灣長沙灣露營⛺️風串燒店🍡🍢呢間位於長沙灣既店,雖然唔大,但都佈置得幾有特色,主要以露營🏕️為主題,用左好多露營用品,包括燈櫈枱杯,真係氣氛十足。想去露營又怕太熱真係可以黎呢到感受住個氣氛頂住癮先🥰😆🐥雞皮餃子($38)餃子有兩隻,用左雞皮取替餃子皮,雞皮包住豬肉落油炸,炸到金黃色,表面脆脆地內裏肉質滑又多汁🐥龍蝦沙律($48)龍蝦沙律有粒粒既蝦子同龍蝦肉,都配有紫菜同青瓜俾你包住黎食,食落開胃又有口感不錯🐥串 招牌雞飯($58)有幾片青瓜同幾舊雞,雞表面燶燶地少少脆,飯既份量對於細食既我就啱啱好,唔會太多,飯食落有咬口🐥 窩蛋和牛舌芯石鍋飯($128)牛舌芯口感軟,上面加上雞蛋,上枱即刻想吉爆佢,飯一樣有咬口🐥冬陰功雞肉串($22)雞串食落啖啖冬陰功味,又唔會太辣正。🐥沙喱雞肉串($22)雞肉keep住有肉汁,唔會燒到好乾,混合沙嗲咖喱兩種醬幾夾🐥地獄麻辣雞肉串($22)聽個名都已經知道佢辣,估唔到一入口真係辣到飛天超級無敵辣🐥燒脆骨雞肉丸子🍡($22)丸子食落好有口感,入面有雞肉雞軟骨,雞肉鬆軟,加埋甜甜地既醬汁,咬落小小索索聲😋🐥一口芝士($38)一份有4粒芝士,芝士炸
💡長沙灣
長沙灣露營⛺️風串燒店🍡🍢
🐥雞皮餃子($38)
🐥龍蝦沙律($48)
🐥串 招牌雞飯($58)
🐥 窩蛋和牛舌芯石鍋飯($128)
牛舌芯口感軟,上面加上雞蛋,上枱即刻想吉爆佢,飯一樣有咬口
🐥冬陰功雞肉串($22)
雞串食落啖啖冬陰功味,又唔會太辣正。
🐥沙喱雞肉串($22)
雞肉keep住有肉汁,唔會燒到好乾,混合沙嗲咖喱兩種醬幾夾
🐥地獄麻辣雞肉串($22)
聽個名都已經知道佢辣,估唔到一入口真係辣到飛天超級無敵辣
🐥燒脆骨雞肉丸子🍡($22)
🐥一口芝士($38)
一份有4粒芝士,芝士炸得金黃色,咬開熱辣辣湧出芝士🧀
如果想同朋友聚下吹下水都不錯
#長沙灣 #長沙灣美食 #美食日記 #食好西 #大滿足
#香港美食指南 #香港美食 #香港美食 #香港 #hkfoodie #hkfood #bbq #hkfoodie #homekong#hkrestaurant #hkiger #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkig #hkfoodshare #串點
#foodiesinternationalchat #globaleats
#indiandailybread