2017-01-18
幾次經過霸嗎拉麵都見到超多人排隊今日襯lunch時間少d人終於黎咗試下啦最近做緊期間限定嘅撈麵但係因為天氣太凍,所以都係揀返拉麵我揀咗雞叉燒辛辣雞白湯拉麵,可選擇麵軟硬度、少油、要否蔥或木耳朋友揀咗炙燒豚肉味玉拉麵lunch可以加$12有羽根燒餃子同唐揚炸雞原價$35,份量無少到覺得好抵呀我地兩個都有加,諗住試下味枱上面有d調味:蒜粉、一味粉、拉麵胡椒以及餃子汁佢仲好貼心專登有個餃子汁碟仔做蓋,免得客人用擺係最上鋪塵嘅碟仔餃子黎啦炸得好香脆,味道都OK,$12黎講超抵食炸雞熱辣辣,但個人覺得麻麻雖然係新鮮炸出黎,但食落硬係覺得多咗陣味但又講唔出係咩味,下次黎未必會叫朋友嘅拉麵先黎塊豚肉好香呀我試咗一細啖豚肉同一細啖湯湯十分濃而不咸,豚肉醃得好入味,燒得好香令成碗拉麵加分不少好少係食拉麵嘅時候覺得配料更吸引溏心蛋我嘅拉麵都到啦湯底好清,係我想試好耐嘅雞湯拉麵平時食開嘅拉麵店大多以豚骨湯做主打呢度有得揀清淡d嘅雞湯真係好正可能係雞湯嘅關係,even我揀咗少油,表面依然有層油係度,可見如果無揀少油會有幾多油辣度我揀咗小辣,對我黎講唔算太辣,下次可以挑戰下中辣食一啖佢嘅雞叉燒D肉質超滑超嫩真係
今日襯lunch時間少d人終於黎咗試下啦
最近做緊期間限定嘅撈麵 但係因為天氣太凍,所以都係揀返拉麵 我揀咗雞叉燒辛辣雞白湯拉麵,可選擇麵軟硬度、少油、要否蔥或木耳
朋友揀咗炙燒豚肉味玉拉麵
lunch可以加$12有羽根燒餃子同唐揚炸雞
原價$35,份量無少到
覺得好抵呀 我地兩個都有加,諗住試下味 枱上面有d調味:蒜粉、一味粉、拉麵胡椒以及餃子汁
餃子黎啦
雖然係新鮮炸出黎,但食落硬係覺得多咗陣味
但又講唔出係咩味,下次黎未必會叫
朋友嘅拉麵先黎
我試咗一細啖豚肉同一細啖湯
湯十分濃而不咸,豚肉醃得好入味,燒得好香
令成碗拉麵加分不少
好少係食拉麵嘅時候覺得配料更吸引
溏心蛋 我嘅拉麵都到啦
平時食開嘅拉麵店大多以豚骨湯做主打
呢度有得揀清淡d嘅雞湯真係好正
辣度我揀咗小辣,對我黎講唔算太辣,下次可以挑戰下中辣
食一啖佢嘅雞叉燒D肉質超滑超嫩
真係估佢唔到
總括而言,霸嗎拉麵有驚喜,選擇比較多,味道都屬高質,由其佢嘅炙燒豚肉,絕對值得一試