#MC帶你去尖沙咀.黑白大廚嘅大蒜辛辣麵,人氣爆燈!!搭配濃厚豚骨湯拉麵,你又試過未呢?!➖✨ 霸嗎拉麵.來自日本廣島嘅人氣拉麵連鎖店,尖沙咀店最近裝修重開,店內貫徹日式風格,簡約風格配以木材設計,寛敞乾淨舒適。➖🥢 蒜山黑蒜醬油拉麵|$95 ✨期間限定✨.蒜頭鋪滿整個碗面,賣相十分震撼!加上黑蒜醬油湯底,蒜香撲鼻;蒜頭烘烤後,質地軟腍但有口感,蒜味厚實只帶微微辛辣,搭配自家製拉麵,鍾意食蒜既朋友一定唔可以錯過!➖🥢 特盛灸燒豚肉拉麵|$138 ✨人氣之選✨.足足四大塊灸燒豚肉!!超厚切豚肉(五花腩肉)肥瘦適中,肉味好濃厚,完全無肥膩感,而且入口好軟嫩,可以輕鬆撕開一梳梳豚肉!炙燒後外皮微微焦香,香而不膩。而豚骨湯底味道濃郁厚實,入口順滑。➖🥢 追加—味玉|$15.味付雞蛋蛋黃呈溏心狀,啫喱口感非常濕潤,食落有香濃嘅蛋香味,而且雞蛋有醬漬過,所以入味鹹鮮。➖🥢 追加—味筍|$10.日式涼拌味筍條,口感爽脆清甜。➖🥢 照燒餃子|$38.一客五件!餃子煎得幾好,有冰花金黃脆皮,香脆可口!餃子皮幾軟滑,餡料份量適中,加上照燒汁味道香濃帶甜,不錯不錯。➖🍽 個人口味.與一般拉麵店無異,食客可視

#MC帶你去尖沙咀

✨ 霸嗎拉麵

🥢 蒜山黑蒜醬油拉麵|$95 ✨期間限定✨

🥢 特盛灸燒豚肉拉麵|$138 ✨人氣之選✨

🥢 追加—味玉|$15

🥢 追加—味筍|$10
日式涼拌味筍條,口感爽脆清甜。

🥢 照燒餃子|$38

🍽 個人口味
與一般拉麵店無異,食客可視乎個人喜好,客人可自行選擇麵質軟硬度及配料。

⚠️ 服務費
全店沒有加一服務費。
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
2024-12-02
$159 (Dinner)
  • 特盛炙燒豚肉拉麵
2024-08-28 1220 views
霸嗎拉麵假日通常都會排長龍,所以自己都係第一次食,平日夜晚8點開始都要等一陣,但都好快有位,環境清潔整潔,就算多人但都唔會太嘈雜今次係特登黎試佢地既期間限定,夏日清爽沽麵 🥢梅漬蕃茄慢煮雞胸冷沽麵一大個去皮蕃茄,超吸睛,仲有超濃蕃茄梅漬,一個餐絕對有兩個蕃茄的份量,十分大方,梅漬蕃茄的酸甜味,帶出雞胸肉嘅鮮甜,同沽麵結合得恰到好處,味道清新香濃,麵質彈牙不黏稠🥢雞叉燒辛辣雞白湯拉麵 – 小辛辣拉麵由湯底、麵的軟硬、配料等都可以自由選擇,啲辛辣嘅味道同雞白湯嘅濃郁,搭配啲豐富嘅雞叉燒,味道鮮美香辣,每啖都係驚喜,雞叉燒超級厚切,入味之餘又夠嫩滑🥢羽根燒餃子餃子皮薄餡多,煎得香脆,一口咬落去,餡汁噴出,點埋餃子汁更香濃🥢唐揚炸雞新鮮炸起,外脆內嫩,肉質鮮嫩多汁,再加上檸檬汁,味道更加出色🥢信州蘋果梳打清新嘅蘋果味同氣泡水交融,蘋果甜味突出,配拉麵可夠辣呢間拉麵餐廳嘅食物份量豐富,即叫即制,每一樣嘢都係新鮮現做,下次要再試其他湯底

今次係特登黎試佢地既期間限定,夏日清爽沽麵

🥢梅漬蕃茄慢煮雞胸冷沽麵

🥢雞叉燒辛辣雞白湯拉麵 – 小辛辣

🥢羽根燒餃子

🥢唐揚炸雞

🥢信州蘋果梳打
清新嘅蘋果味同氣泡水交融,蘋果甜味突出,配拉麵可夠辣

2024-08-21
2 day(s) ago 0 views
有無人同阿龔一樣好鐘意食拉麵?!🍜佢仲成日捉埋阿豬去食😎.1. 灸燒豚肉味玉拉麵($88)呢款拉麵就比較濃味,湯底都幾杰身。👦🏻就覺得濃味咗少少😋而個豚肉雖然得一片,但都幾厚切👍🏻夠曬有口感!唔會好似一啲拉麵得一片仲要勁薄😂食完好似無食過咁😅瘦肉中帶有好靚既油花,唔會好肥膩😍。麵嘅份量都幾多🍜,我咁大食都覺得飽肚(🤭其實阿豬分咗啲麵比佢食)最重要就喺佢落咗唔少蔥🥗💪🏻呢點就加曬分啦🤪.2. 雞叉燒味玉雞白湯拉麵($88)食得比較清既朋友可以揀呢個湯底🥳。因為我平時都好中意飲清雞湯,但呢個湯底都比較濃郁,反而雞湯味唔算好特出,可以當豬骨湯黎飲😂。雞件係大就大塊中幾厚,但肉質就偏"鞋"😦麵既份量好足✅麵唔算彈牙,普通水準。溏心蛋黃好流心,配上滑溜蛋白。隻蛋係做得幾出色!💘🥳.✏️阿龔
有無人同阿龔一樣好鐘意食拉麵?!🍜佢仲成日捉埋阿豬去食😎
1. 灸燒豚肉味玉拉麵($88)
2. 雞叉燒味玉雞白湯拉麵($88)
✏️阿龔
2024-12-15 44 views
差唔多成個月冇嚟, 今個月月頭過黎諗住食野,點知有驚喜。全新裝修,由深色改為淺色,十分舒服拉麵方面保持水準,今期出左個蒜山拉麵,簡直係為食蒜人士度身訂做。不枉我一直幫襯咗咁多年。
差唔多成個月冇嚟, 今個月月頭過黎諗住食野,點知有驚喜。
全新裝修,由深色改為淺色,十分舒服
不枉我一直幫襯咗咁多年。
每次去尖沙咀都會經過的拉麵店🌟最近經過看到又出新品,而且是期間限定,立即約朋友一齊吃看看~這次是蒜頭控的主場🤭一進店裡就是撲鼻而來的蒜味🫣朋友表示十分期待~期間限定的新品,加入了黑蒜醬油的豚骨湯底,蒜香味非常濃郁🔥還有超多的蒜子,每顆都飽滿大粒♥️朋友表示吃完會口臭一晚上🤣幸好拉麵會附上一顆薄荷糖🌿吃完拉麵可以清新一下口氣🤭拉麵本身的配料只有滿滿的蒜子,想要其他配料也是可以再追加的🌟雞叉燒厚厚的一片,肉質軟嫩♥️辛辣口味可選辣度,本人選了中辣~拉麵份量很多,選了硬麵可以慢慢吃,不怕泡久會太軟爛🌟味玉很好吃~流心的口感非常讚🥰小食選擇也不少,我們分別點了羽根餃子、雞皮餃子和雞肉軟骨串🌟雞皮餃子餡料飽滿👍🏻羽根餃子底脆好吃👍🏻
蒜山黑蒜醬油拉麵
期間限定的新品,加入了黑蒜醬油的豚骨湯底,蒜香味非常濃郁🔥
味玉很好吃~流心的口感非常讚🥰
雞皮餃子
羽根餃子
羽根餃子底脆好吃👍🏻
2024-12-09
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$170 (Dinner)
雞皮餃子
羽根餃子
霸嗎拉麵我相信大家都唔會陌生,我之前返中環就已經成日lunch時間去食,今次見到佢推出咗呢個限定蒜山黑蒜醬油拉麵,作為蒜控嘅我即刻拉住朋友去試蒜山黑蒜醬油拉麵 $95+味玉 $15推薦指數💥:🌝🌝🌝🌝🌝一上枱已經聞到陣陣蒜香味,原本以為淨係表面嘅蒜頭已經夠多,但估唔到底仲有超多‼️而且全部都炸過,食落軟糯,而且冇辛辣味,可以一下子食好多個湯底係濃厚豬骨湯底,再加上黑蒜醬油,食落超級惹味;而味玉則保持到很好的糖心,好吃同埋佢哋仲好貼心咁準備咗薄荷糖,俾你食完拉麵之後可以清返個味蕾炙燒豚肉拉麵 $90推薦指數💥:🌝🌝🌝🌝🌚相比之下,這個湯底會更加厚重,但不會覺得膩,而豚肉食落好軟淋,同埋他們的麵都好掛湯,食嘅每一啖都有湯汁包裹主麵條追加唐揚炸雞(2件)$18推薦指數💥:🌝🌝🌝🌝🌚見$18可以加2件炸雞,幾抵食所以就追加左,雖然係追加,但兩件炸雞都超大件,而且外脆內軟,食落仲有肉汁元祖彈珠汽水 $20推薦指數💥:🌝🌝🌝🌝🌝好耐冇飲波子汽水,所以見到有就叫,同之前飲嘅味道一樣,甜甜哋,好飲信州蘋果蘇打 $28推薦指數💥:🌝🌝🌝🌝🌚飲落蘋果味唔算好濃,但唔係死甜,再加上係蘇打,好適合食完拉麵再飲解

蒜山黑蒜醬油拉麵 $95+味玉 $15

彈珠汽水 $20
推薦指數💥:🌝🌝🌝🌝🌝

信州蘋果蘇打 $28
推薦指數💥:🌝🌝🌝🌝🌚

飲落蘋果味唔算好濃,但唔係死甜,再加上係蘇打,好適合食完拉麵再飲解膩

✨整體來講,如果係鐘意吃蒜嘅人絕對不可以錯過這個限定蒜山黑蒜醬油拉麵;除此之外,他們的拉麵仲保持到水準,同之前一樣咁好吃
2024-11-02 237 views
尖沙咀也是日式拉面相当密集的地方,这家虽然名气不及一兰,但也是广岛过江龙·种草了季节限定的鸡胸冷沾面(现在已经下市了),但那天感冒初愈喉咙还痛着,于是听劝点了【鸡叉烧白汤味玉拉面】·汤头是鲜浓的,口感柔滑似奶油,但我感觉不像日式拉面那种奶白色的汤头,跟以前吃过的鸡白汤都不一样,心目中香港最佳鸡白汤目前还是鸟华亭了·面条选了偏硬,很劲道入味也好,溏心蛋标致,鸡肉叉烧紧致细嫩不肥腻,与肉质相对的,是份量给了厚厚两大块·一碗拉面不过百蚊,也没有加一,在尖沙咀算性价比很不错的了,上周本来想吃座银的万圣节限定南瓜拉面,结果被200+一碗的价格直接劝退·工作日晚餐来的,游客浓度没有很高,上菜速度超级快
工作日晚餐来的,游客浓度没有很高,上菜速度超级快
2024-09-24
Type of Meal
Dinner
  • 雞叉燒味玉雞白湯拉麵
最近黑白大廚熱播,蒜湯拉麵一下子成為熱門料理,見到尖沙咀霸嗎拉麵都推出左個期間限定既蒜山黑蒜醬油拉麵,即刻好想試!1⃣️蒜山黑蒜醬油拉麵($95)面頭真係佈滿蒜頭!重口味人士、平時鐘意黑蒜湯底既必選!蒜頭經過烘烤香味更加突出,融合濃厚既豚骨湯底成個感覺再昇華!2️⃣ 雞叉燒味玉辛辣雞白湯拉麵($98)呢款雞叉燒帶皮,食落好嫩滑。湯底係辛辣,但係唔會太過濃味,帶少少刺激感但係唔會太重口味。另外仲有啲木耳、蔥,同埋我最愛既溏心蛋!3️⃣ 照燒餃子(5件)($38)係羽根餃子既整法,面頭淋上啲照燒汁,帶少少甜味,食落餡料份量啱啱好😋4️⃣ 味筍(+$10)可以加點既配料~成碟上份量都幾多。5️⃣炙燒厚切豚肉(+$20/件)呢個勁好食🤩炙燒過後油香同肉香都出曬黎!而且肥瘦分佈完美!肥肉有但係唔會過多,而且肥瘦相間,食落真係好好食!6️⃣沙拉唐揚炸雞(+$18)加配既唐揚炸雞有兩件,外皮脆,食落中間仲有肉汁~沙拉醬同炸雞都好夾👍

1⃣️蒜山黑蒜醬油拉麵($95)
蒜山黑蒜醬油拉麵

2️⃣ 雞叉燒味玉辛辣雞白湯拉麵($98)
雞叉燒味玉辛辣雞白湯拉麵

3️⃣ 照燒餃子(5件)($38)
照燒餃子

4️⃣ 味筍(+$10)
味筍
可以加點既配料~成碟上份量都幾多。

5️⃣炙燒厚切豚肉(+$20/件)
炙燒厚切豚肉

6️⃣沙拉唐揚炸雞(+$18)
沙拉唐揚炸雞
炙燒厚切豚肉
沙拉唐揚炸雞
2024-10-27 149 views
今日晚上落尖沙咀食晚餐,經過霸嗎拉麵被門外骷髏骨Mr Bone吸引,店內是用QR CODE落單埋單,十分方便。叫左個激辛二人餐,有兩碗拉麵,支豆,辣炸雞,仲有兩杯雪糕。正店員服務都不錯,值得推薦

店員服務都不錯,值得推薦
2024-10-27
$100 (Dinner)
2024-10-15 315 views
今日經過尖沙咀,見到霸嗎就諗起佢舊叉燒!為咗叉燒,就入咗去食😋★̆̈ 辛辣炙燒豚肉味玉拉麵 ($98)霸嗎舊叉燒真係好好食!佢嘅叉燒比較厚身,望落好似好肥膩咁,食落肥瘦均勻 🥰 表面用咗明火炙燒,有少少焦香,聞落好香,食落好多汁,肉質又好嫩滑!未試過喺第2間食過呢個口感,可惜只係得一舊🥹拉麵軟硬適中。辛辣豚骨湯底好濃郁,有少少偏咸,加咗辣之後,雖然豚骨味唔夠出,但食落好惹味又開胃。★̆̈ 羽根燒餃子($35)餃子個底面煎到一塊過,一夾就可以分開啲餃,好脆,但係偏腍同埋食落味道一般般。

★̆̈ 辛辣炙燒豚肉味玉拉麵 ($98)

★̆̈ 羽根燒餃子($35)

2024-08-25
  • 辛辣炙燒豚肉味玉拉麵
2024-09-20 503 views
沒想到都中秋節了 香港一點秋意都沒有天氣還是很熱 決定跟朋友去吃冷面消消暑了大推尖沙咀這個沾面!!梅漬蕃茄🍅慢煮雞胸冷沾面一大個去皮蕃茄 美美的好像一個蘋果蕃茄是用梅汁去醃漬的,漬蕃茄酸酸甜甜冷冷麵條沾了超級開胃的蕃茄汁~冰爽清新,十分下麵!!好喜歡🥰雞胸嫩滑不柴 吃完之後真的回味無窮~朋友比較重口味🌶️喜歡吃辣的點了個中辛辣的炙燒豚肉拉麵這碗拉麵的湯底超濃郁 好真材實料麵條很勁道爽滑 不會太軟爛辣度恰到好處 不夠辣還可以直接加調料厚炙燒豚肉片焦焦香香 肉質鮮嫩~一大片好誘人!!肉食動物愛了店裡還有雪糕可以點 💰35一個有米雪糕 柚子 紅茶 綠茶雪糕我們要了綠茶雪糕🍵餐後再上茶味和奶香味濃 口感細膩香滑吃完拉麵再吃雪糕超級滿足~
沒想到都中秋節了 香港一點秋意都沒有
天氣還是很熱 決定跟朋友去吃冷面消消暑了
大推尖沙咀這個沾面!!
梅漬蕃茄🍅慢煮雞胸冷沾面
一大個去皮蕃茄 美美的好像一個蘋果
蕃茄是用梅汁去醃漬的,漬蕃茄酸酸甜甜
冷冷麵條沾了超級開胃的蕃茄汁~
冰爽清新,十分下麵!!好喜歡🥰
雞胸嫩滑不柴 吃完之後真的回味無窮~

朋友比較重口味🌶️喜歡吃辣的
點了個中辛辣的炙燒豚肉拉麵
這碗拉麵的湯底超濃郁 好真材實料
麵條很勁道爽滑 不會太軟爛
辣度恰到好處 不夠辣還可以直接加調料
厚炙燒豚肉片焦焦香香 肉質鮮嫩~
一大片好誘人!!肉食動物愛了

店裡還有雪糕可以點 💰35一個
有米雪糕 柚子 紅茶 綠茶雪糕
我們要了綠茶雪糕🍵餐後再上
茶味和奶香味濃 口感細膩香滑
吃完拉麵再吃雪糕超級滿足~
今日同小朋友專登過海過嚟食呢間拉麵,見到有700幾個like,以為應該唔會中伏,點知極度失望。一入門口,道門已經好重,又冇自動開門功能,職員又唔幫手,到坐低點嘢食,小朋友唔食辣,諗住幫佢拉麵走辣椒醬,點知app入面冇得走辣,叫職員過嚟幫手,佢話幫我同廚房講走啦,我話幫小朋友嗌咗一碗先,佢跟住講咗句令我覺得佢冇乜禮貌,你淨係嗌咗一碗咋喎,我話我要時間再睇吓我食乜。之後我問佢,甜品係咪叫起,佢都冇乜禮貌回答,到嘢食嚟咗,湯底極難食!!!!同我平時食嘅拉麵唔同,唔似係平時嘅豬骨湯底味,真係唔知嗰700幾個like係咪做梅,經過今次之後,我完全將呢間嘢拉入黑名單,呢一世都唔會再食!!!
2024-09-08
$120 (Lunch)
2024-08-28 491 views
最近天氣咁熱,經過見到餐廳有冷沾麵食,就決定入去試下。梅漬蕃茄慢煮雞胸冷沾麵酸甜醬汁與蕃茄相得益彰,好開胃又消暑。雞肉入味鮮嫩,麵條爽口彈牙,成個味道特別得黎又好夾👍🏻另外我仲加左雞叉燒同埋辛辣唐揚炸雞,雞肉外脆內嫩,肉汁仲保持到係炸皮入面,一啖咬落去真係好滿足。仲叫左個辛口辣餃子,呢款辛口辣餃子餡料爽滑多汁,辣度恰到好處,撲鼻而來的香料氣息讓人垂涎欲滴。餃子皮薄,一咬肉汁爆出,鐘意食辣既一定唔可以錯過!因為個餃子有d辣,我仲叫左個信洲蘋果梳打,啱啱好中和返個辣味,唔太甜,幾好飲!
最近天氣咁熱,經過見到餐廳有冷沾麵食,就決定入去試下。

梅漬蕃茄慢煮雞胸冷沾麵

2024-08-24
$100 (Dinner)
2024-08-24 485 views
吃得苦中苦...雖然知道係拉麵店,但突然想食飯,最終叫左個石鍋燒豚肉飯,旁邊叫左個拉麵。拉麵正正常常,係個份量少左啲。但個石鍋飯就救命啦,先上枱時已經聞到一陣燒焦既味道,我明食石頭鍋飯既人都會想食飯焦,但勢估唔到成個飯可以有三分一係燶咗既飯。我即刻問侍應攞多個碗,盡快拯救返未變黑既飯,但可惜既係無黑既飯都有陣陣既濃味,正是吃得苦中苦...最後結論,在拉麵店只可叫拉麵食. (個日坐bar枱,完全感受唔到冷氣。)
拉麵正正常常,係個份量少左啲。
2024-08-19 402 views
鋪頭:霸嗎拉麵地址:尖沙咀金巴利道26號地舖​💰292蚊/2位💰冇加一💰Order左d咩?​ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟𝐂𝐨𝐦𝐦𝐞𝐧𝐭係呢到 ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ͟ ​ ​ ​ ​ ​​1️⃣梅漬蕃茄慢煮雞胸冷沾麵 $88蕃茄係精粹,咬開又甜味,仲有陣梅味,好特別,撈埋冷沾麵一齊食,酸酸甜甜,又好清爽​2️⃣雞叉燒味玉辛辣雞白湯拉麵 $98辣湯底好開胃,拉麵彈牙,溏心蛋好香,雞叉燒皮滑肉嫩(係雞冇豬肉)​3️⃣羽根燒餃子 $35餃子皮煎得好脆,皮又薄,餡仲好多汁​4️⃣沙拉唐揚炸雞 $38炸得夠脆,唔拮口,雞肉仲保持好Juicy​5️⃣沖繩菠蘿汽酒 $18甜味夠出,唔太甜,唔澀,又唔太多氣,幾好飲​6️⃣可樂 $15夏天食拉麵飲可樂真係好爽​總結:冷沾麵味道幾特別,甜酸帶清爽,值得推薦
鋪頭:霸嗎拉麵
地址:尖沙咀金巴利道26號地舖

💰292蚊/2位💰冇加一💰Order左d咩?

1️⃣梅漬蕃茄慢煮雞胸冷沾麵 $88

2️⃣雞叉燒味玉辛辣雞白湯拉麵 $98

3️⃣羽根燒餃子 $35
餃子皮煎得好脆,皮又薄,餡仲好多汁

4️⃣沙拉唐揚炸雞 $38
炸得夠脆,唔拮口,雞肉仲保持好Juicy

5️⃣沖繩菠蘿汽酒 $18
甜味夠出,唔太甜,唔澀,又唔太多氣,幾好飲

6️⃣可樂 $15
夏天食拉麵飲可樂真係好爽

總結:冷沾麵味道幾特別,甜酸帶清爽,值得推薦
2024-08-16
Type of Meal