2023-04-24 46 views
網上見到人食呢個蟹鍋已經心心眼,不嬲都好鍾意食蟹足嘅鯊仔今次終於去咗朝聖,等鯊仔同大家試吓味先~🦀 蟹の鍋 (二人前) $580日本蟹足同日本帶子口感鮮美,而且含豐富營養價值。煮湯嘅時候,佢哋嘅鮮味同甜味充分地被釋放出來。配料方面,如鮮冬菇同京蔥段都搭配得幾好,口感同味道都非常適合作為蟹鍋配菜。鮮冬菇有嚼勁同鮮甜味,京蔥段有清香口感,中和湯底油膩感,令成道菜味道更平衡。🐮 和牛溫泉蛋湯烏冬 $92和牛肉係呢道料理亮點,和牛肉質嫩滑、口感豐富,而且和牛掛湯,溫泉蛋蛋白柔軟滑嫩,將蛋液淋喺烏冬上,更能突顯牛肉鮮味。🍝 雙重香濃蕃茄芝士意粉 $80意粉蕃茄醬味道偏甜,有少許酸味,但整體偏甜。意粉芝士味非常濃郁,有強烈芝士味,芝士質地較為濃稠,同意粉配搭幾合適,但係如果唔係芝士愛好者,可能會覺得有啲膩。但整體嚟講,意粉口感偏Creamy,味道同口感都算唔錯。

🦀 蟹の鍋 (二人前) $580

🐮 和牛溫泉蛋湯烏冬 $92