2016-03-18
食左碗米線都唔夠飽囉,加多隻巨狗就應該差不多喇。問老闆邪狗同魔狗有咩分別,魔狗貴 $1 蚊,比邪狗有更多芝士喎。$1 蚊會多幾多芝士呢?收銀妹妹似係新手,膠袋未平衡就攞起,搞到斜埋一邊,茄汁同芥辣撞埋一堆,大混戰,死得好慘啊,好采都唔係太肉酸。魔鬼芝士熱狗,一隻手揸唔晒既巨狗,芝士、茄汁、芥辣到塞到滿瀉毫不吝嗇,落足本錢絕不手軟,視覺上已非常澎湃震撼!加上被香噴噴芝士及腸仔氣味衝擊著,我忍唔住喇!比上次個芝士肉醬更好美味!大量芝士,多到食食吓我覺得自己食緊 pizza,比芝心批既芝士還要多,香濃幼滑,乳香佔據整個空間,漿口黏黏既感覺好鬼正!大量茄汁混芥辣,酸酸甜甜又帶辛,醒神活腦,跟芝士味道夾到不得了!實在太好味,要出必殺連理咬先得!魔鬼芝士熱狗,巨大熱狗我要將口擘到盡先免強咬得到個橫切面影相乍,真係辛苦晒!明顯睇到麵包跟腸仔跟芝士既比例係 1 比 1 比 1 囉,果然魔鬼夠誇張!滿瀉既材料當然一咬爆漿啦,都食得幾狼狽,一手都係,好采外賣係屋企嘆乍。脆皮大大碌巨腸,肉汁勁到射出黎,搞到我隻手濕晒。肉香濃厚又香噴噴,超好味!高質外脆內嫩麵包夾住靚腸,簡單配上芝士、茄汁、芥辣,咁已經係滿分
滿瀉既材料當然一咬爆漿啦,都食得幾狼狽,一手都係,好采外賣係屋企嘆乍。脆皮大大碌巨腸,肉汁勁到射出黎,搞到我隻手濕晒。肉香濃厚又香噴噴,超好味!高質外脆內嫩麵包夾住靚腸,簡單配上芝士、茄汁、芥辣,咁已經係滿分美食喇!推介,唔洗走去中環搵熱狗咁遠啦!
芝士熱狗,基本芝士熱狗年尾仲係 $21 蚊依家加到 $25 蚊,生意認真難做,個個都係替業主打工!
奇怪地茄汁、芥辣、青瓜醬都轉左獨立包裝?成本平啲?衛生啲?硬係感覺上唔係唧唧既無咁好。我咁貪心梗係全部加晒去,一滴都無剩啦!
芝士熱狗,放上手夠晒份量,外觀非常討好,美學既處理,擺位骨子有條理,顏色鮮豔奪目。棗紅色香腸富光澤,烤到乾爽皮勁香脆,外脆內嫩,而且充滿肉汁,填滿每條齒縫!麵包皮薄帶脆,麵包肉軟棉棉,驚喜萬分!夾住脆皮腸多重質感,非常有趣!
澎湃芝士氣味扣著熱狗腸溫柔肉香,食慾倍感大增,沾上熱狗混醬三寶跟大量濃郁半溶芝士,大啖啖無需羞怯搶住咬,迅間整隻狗已蒸發得屍骨無存,不敗的美食!
剛才一碗麻辣粉點會夠我飽呢,路過整多隻芝士巨狗就差不多喇!上水未搵到有質數既肥美炸雞髀及炸雞翼,如果 Frozen Fruit 有得供應就好啦,我唔洗再專登搭的士落大埔搵 Baby Q 同三多啊!