2019-01-30 84 views
近排成日玩啲boardgame但發現屋企嘅game類好有限,所以同友人好青春咁黎到呢間已經開業有12年嘅隱世board game cafe成個櫃都係boardgame,種類超多,仲有電視睇玩幾粒鐘都唔會悶食物方面我地揀左老細推薦嘅party set,每人百幾蚊,都夠哂份量薯條炸得酥脆夠哂4個人食,反而芝士份量可以多返啲八爪魚春卷點埋個甜酸醬,感覺極懷舊,好似返返中學小食部咁瑞士汁雞翼個醬汁調較得幾好,幾入味。每人有兩隻,雞翼大大隻,夠多肉,又幾嫩滑,算係咁啦!主食方面有大大兜嘅螺絲粉/意粉,配搭任君選擇,炸蒜沾滿左係每一條螺絲粉度,非常足料。醬汁味道偏甜,雞柳份量都建議可以多返啲。另外一個意粉揀左咖哩汁安格斯牛柳粒,煎得幾好夠juicy,冇乜落調味只係簡單落左鹽同胡椒,帶得出食物嘅天然味道。咖哩意粉好少見,今日應該係第一次食到,味道又幾特別。Party set仲有兩公升嘅可樂同埋咸檸七,係度玩得耐真係分分鐘飲得哂。小食質素ok,又勝在能夠比我地有返啲青春回憶,好似以前中學放學去左蒲board game cafe玩到唔捨得返屋企咁嘅感覺老細仲好親切咁介紹啲game比我地,有機會再黎玩過!
成個櫃都係boardgame,種類超多,仲有電視睇

玩幾粒鐘都唔會悶
芝士炸薯條

薯條炸得酥脆夠哂4個人食,反而芝士份量可以多返啲

八爪魚春卷點埋個甜酸醬,感覺極懷舊,好似返返中學小食部咁
瑞士汁雞翼

炸蒜煎雞柳螺絲粉
安格斯牛肉配咖哩意粉
Party  set可樂

老細仲好親切咁介紹啲game比我地,有機會再黎玩過!
芝士炸薯條
瑞士汁雞翼