2023-02-14
今日去左朋友推介青衣城佐賀山田,日式燒肉火鍋放題店。餐廳劃分左兩區,一邊食燒肉,一邊食火鍋,通風系統做得好,唔會有油煙味。涮涮鍋放題有A-E餐,另外仲有新推出既北海道未來牛套餐,可以一次過食晒11款唔同級數既肉。呢度係一人一鍋,我哋可以一次過食到兩款唔同湯底:九州風味豬骨濃湯,湯底呈香濃乳白色;日本櫻花蝦沙嗲濃湯,沙嗲味香濃惹味,仲有好多花生粒同櫻花蝦。肉類同海鮮係用QR code落單,至於其他火鍋配料、蔬菜、丸類、沙律、飲品、甜品就可以去自助放題區,任飲任食。餐廳主打既北海道未來牛,牛肉色澤好靚好新鮮,牛脂味特別濃郁,質感嫩滑,仲一D筋都無。其他肉類都好高質,啱晒我哋兩個食肉獸。另一主打日本明治雪條,都係必食之選,仲有3款口味可供選擇。總括來說,食材質素高,員工有禮貌,坐得舒服,地點便利,係朋友暢聚既好地方。
另一主打日本明治雪條,都係必食之選,仲有3款口味可供選擇。