2024-09-26 206 views
夜晚天氣開始涼涼哋,即刻好想捉埋個朋友一齊打邊爐上網睇到呢一間邊爐個湯底勁足料即刻book咗嚟食位置仲有幾好 好易搵❤️‍🔥花膠響螺燉赤肉 湯底坐低即刻揀咗我期待咗好耐嘅湯鍾意飲湯嘅我一嚟已經飲咗兩碗😭😭本身諗住留個肚食吓啲嘢先再飲,但係清甜到忍唔住再添多一碗 個湯唔知味道濃郁 仲要大大嚿花膠完全冇味精感覺 一飲完即刻再加湯真係大推!冇失望!❤️‍🔥蘇格蘭蟶子王呢間邊爐出名食材新鮮一送上枱嘅時候已經覺得蟶子勁新鮮 真係即叫即開加埋個湯底 蟶子嘅鮮味出晒嚟 食材靚,再加埋個湯靚 💯💯❤️‍🔥另外有叫其他海鮮就係脆肉鯇,佢嘅肉質非常挺身 同埋佢嘅肉不易煮到爛 本身呢一隻魚既肉質結實 而且食落去非常清爽脆口 亦都食得出餐廳嘅食材真係好新鮮 我同朋友都好鍾意食魚 所以呢一個我哋都覺得非常好食❤️‍🔥本地手切牛頸脊打邊爐梗係唔少得牛啦 不過呢度主打嘅係牛頸脊我同朋友嗌咗個大size 每片牛嘅脂肪同肉比例都好好 。。。亦都有非常香濃嘅牛肉味道 我同朋友都非常喜歡質素真係非常高 而且價錢嚟講唔算太貴 同區嚟講,我覺得真係算平添😆❤️‍🔥打邊爐點少得竹蔗茅根 餐廳嘅竹蔗茅根係自家製嘅 而且價錢亦都相當合理 飲落
夜晚天氣開始涼涼哋,即刻好想捉埋個朋友一齊打邊爐
上網睇到呢一間邊爐個湯底勁足料
即刻book咗嚟食
位置仲有幾好 好易搵

❤️‍🔥花膠響螺燉赤肉 湯底
坐低即刻揀咗我期待咗好耐嘅湯
鍾意飲湯嘅我一嚟已經飲咗兩碗😭😭
本身諗住留個肚食吓啲嘢先再飲,但係清甜到忍唔住再添多一碗
個湯唔知味道濃郁 仲要大大嚿花膠
完全冇味精感覺 一飲完即刻再加湯
真係大推!冇失望!

❤️‍🔥蘇格蘭蟶子王
呢間邊爐出名食材新鮮
一送上枱嘅時候已經覺得蟶子勁新鮮
真係即叫即開
加埋個湯底 蟶子嘅鮮味出晒嚟
食材靚,再加埋個湯靚 💯💯

❤️‍🔥本地手切牛頸脊
打邊爐梗係唔少得牛啦
不過呢度主打嘅係牛頸脊
我同朋友嗌咗個大size
每片牛嘅脂肪同肉比例都好好 。。。
亦都有非常香濃嘅牛肉味道 我同朋友都非常喜歡

❤️‍🔥打邊爐點少得竹蔗茅根 餐廳嘅竹蔗茅根係自家製嘅 而且價錢亦都相當合理 飲落去唔會話好甜我覺得夏天嚟講呢一個竹蔗茅根啊簡直就係消暑嘅一個好選擇 竹蔗茅根水本身可以清肺熱 利尿 所以打邊爐都係夾

❤️‍🔥蔬菜拼盤 整體佢嘅蔬菜拼盤都非常新鮮所有菜亦都色澤非常靚仔 個粟米滾咗好耐令到成個粟米好清甜 生菜亦都好脆口 正

另外值得一提嘅係店員不停幫我哋加湯 亦都有問我哋食物質素如何 非常友善 亦都好細心咁咪我哋推介是日嘅海鮮同埋menu 呢個亦都非常值得加分

• 即炸鬆脆響鈴
  • 自家竹蔗茅根