2016-06-26 718 views
最近上網見依間食店有芭菲杯食,就諗住上去試下新野,去到揭開本menu, 好多芭菲杯揀,真係花多眼亂😍。有選擇困難症既我,最尾縮窄範圍以我鐘意食既生果去選芭菲杯,我最尾選左士多啤梨芝士蛋糕芭菲杯食後感:芭菲杯砌得好靚,呍喱拿同士多啤梨雪糕好味,但其他既配料真係好普通,士多啤梨有d酸,芝士蛋糕芝士味不夠,另中間有d一粒粒脆脆又無乜味,成杯野唔係好夾,有d失望⋯另再叫左碟明太子蛋包飯試下。反而依碟蛋包飯有驚喜。食後感:滑蛋好滑,忌廉明太子味道好濃好夾。好味總結:由於對芭菲杯期望太大。反而有點失望。蛋包飯絕對有驚喜。而服務方面,想揾個waiter比較難,等左一陣都無人經過,最後要自己拎張單出去埋單。
士多啤梨芝士蛋糕芭菲杯
另再叫左碟明太子蛋包飯試下。反而依碟蛋包飯有驚喜。
明太子蛋包飯
食後感:滑蛋好滑,忌廉明太子味道好濃好夾。好味

總結:由於對芭菲杯期望太大
。反而有點失望。蛋包飯絕對有驚喜

明太子蛋包飯