2010-06-30 5 views
上星期朋友送左盒Che Che 嘅朱古力俾我.收到嘅時候真係超級開心呀.見到D Chocaron 好多顏色,又有好多好型嘅花紋!!真係唔捨得食左佢地落肚呀!!之前係其他地方都只淨係見到Macaron,但依個色彩繽紛嘅Chocaron 都真係第一次見. 佢其實同macaron差唔多,只不過佢個頂部係朱古力我食左無花果,椰子,Hazelnut!!之前係出面食一舊就已經好漏, 而依個Chocaron加左塊朱古力係面,我開頭仲以為會好甜.但相比上冇其他專賣macaron嘅舖頭,呢到賣嘅咁甜,味道啱啱好,同d餡夾埋一齊恰到好處. 無花果有種清甜嘅感覺.而且個蛋白脆外面脆脆地,內裡又有少少濕潤,柔軟得嚟帶少少黏性;口感啱啱好真係食多幾舊都怕.啱唒花心嘅我.不過我就唔建議大家一啖就食左佢.話唒依d都係法國宮廷嘅甜品,應該慢慢細細啖去品嚐先食到佢地味道同特別!!女仔鍾意食甜野就啱唒啦.睇又開心,食又開心.我個Friend話仲有其他特別嘅味好似有,青蘋果,熱情果,薑……嘅味. 我都要親自去睇下先得!!
上星期朋友送左盒Che Che 嘅朱古力俾我.

我食左無花果,椰子,Hazelnut!!
女仔鍾意食甜野就啱唒啦.睇又開心,食又開心.
  • chocaron