2016-11-23 426 views
白魚蛋造一粒靚魚蛋,完全取決於魚漿。魚漿常見於不同比例既 門鱔、九棍、䱛仔「魚蛋三寶」。門鱔有韌性、九棍有魚味、䱛仔則有彈性. 如何掉冰遣浆, 係老師父畢生追尋既工藝!有基本概念喇~又去呢度新東記潮洲粉麵專家食白魚蛋我選呢度!道理好簡單, 睇睇桌面酱油架:有香濃辣椒油、有♡♡魚露♡♡. 你懂的!魚蛋魚片中, 常見有不規則氣孔, 係製作過程中, 撻魚浆必然会留下既印記.呢一碗魚蛋河:魚蛋味濃, 鲜香, 粉嫩, 在嘴中, 绝吾会死實實, 沉甸甸......劏魚起骨拆肉製魚蛋, 就一定有魚骨下欄, 用黎淆湯就最好不過. 魚湯保証有沉稳既底味, 配合豬骨淆煮, 已經濃鮮香甜......座响收銀前面一号桌, 一碗粉15分鐘時間, 己有幾位熟客, 迎接今晚降寒, 來購買魚蛋生料, 準備火煱配料, 圍爐取暖你呢, 食白魚蛋又常会去边度?
白魚蛋

有基本概念喇~
又去呢度

新東記潮洲粉麵專家

食白魚蛋我選呢度!

你呢, 食白魚蛋又常会去边度?