2022-03-31
經過見到蛋糕造型好靚,無論大人小朋友見到,都一定會好開心。好多時買1個呢d 特別嘅3D造型蛋糕都幾貴,但呢度嘅價錢算係幾抵;如果要求唔高,一個普通忌廉蛋糕就$100都唔洗。件裝蛋糕同樣十分精美,仲有幾特別嘅卷蛋,Oreo 芝士卷同北海道牛奶卷,真係件件都咁精美。第一次光顧,小試牛刀,買左個蛋撻同焙茶奶蓋慕絲。蛋撻係牛油皮,個皮都做得幾出色,看得到跟酥皮相似的千層,味道就無咩驚喜,可能我唔係即買即食,所以對味道都會有d影響。而個焙茶奶蓋慕絲……… 食完,有一刻感覺係懷疑店員俾錯我,但對返照片,又無錯喎。🤔感到懷疑嘅原因1)完全食唔到焙茶同奶蓋嘅味道;2)亦食唔到慕絲嘅口感。食完感覺就係食緊一件超級甜嘅海綿蛋糕,因為真係只食到甜味,同海綿蛋糕嘅口感😬如果鍾意食甜嘅,應該會覺得ok,但真係唔係我杯茶,尤其係面層果d透明嘅啫喱狀物體,我食左兩啖,只好將呢d撥走晒,因為真係甜到我接受唔到。可以讚嘅係個海綿蛋糕真係好軟綿綿。