2009-04-30 5 views
時間:晚上7:30人物:Michelle, Viola, Tim, Tigger and Pooh好耐都無黎,今晚再黎試過幾他野.原本想叫套餐,但d餸唔太吸引,反而散叫可以試多幾樣野,價錢爭得唔多.Waitress兩度叫我地寫多幾個餸,狂sell邊d野好食,點點點!有d令我地反感,要食就自然叫喇,加上全院滿座,唔係無生意,點解要向我地開刀呢?1.芥菜蝦仁豆腐煲:清清地,幾好.2.川椒子雞:辣辣地,雞件係椒鹽炸,都幾熱氣喱.3.灌湯生煎包:一咬,d汁就噴出,好濃,好食.4.扣牌小籠包:皮薄,餡尚算ok.5.上海菜炒飯:炒得幾乾身.6.擔擔麵:超油膩,無花生醬味,得個辣字.7.槽溜魚片:酸酸甜甜既汁,有d怪怪地,魚有少少鯹味.8.雪菜肉絲炒年糕:味道唔錯,但就焾身左d,無口感.9.豆沙南瓜餅:唔係我想像中咁好食,南瓜皮炸到好乾,麻麻地.
時間:晚上7:30
1.芥菜蝦仁豆腐煲:清清地,幾好.
2.川椒子雞:辣辣地,雞件係椒鹽炸,都幾熱氣喱.
3.灌湯生煎包:一咬,d汁就噴出,好濃,好食.
4.扣牌小籠包:皮薄,餡尚算ok.
5.上海菜炒飯:炒得幾乾身.
6.擔擔麵:超油膩,無花生醬味,得個辣字.
7.槽溜魚片:酸酸甜甜既汁,有d怪怪地,魚有少少鯹味.
8.雪菜肉絲炒年糕:味道唔錯,但就焾身左d,無口感.
2009-04-28